"Dojče banka" zainteresovana za ulaganje u Srbiji

Bez autora
Oct 19 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa izvršnim direktorom za centralnu i istočnu Evropu "Dojče banke" Peterom Tilsom o mogućnostima za ulaganje u Srbiji, posebno u oblasti kapitalnih investicija. Mihajlović je naglasila da je strateški cilj Srbije bolja povezanost sa zemljama Zapadnog Balkana i Evropske unije, da bi na najbolji način iskoristila svoj položaj tranzitne zemlje. Uz završetak Koridora 10, kao najvažnijeg putnog pravca u regionu, i ubrzanu izgradnju Koridora 11, Srbija istovremeno priprema i nove projekte, kao što je "auto-put mira" Niš–Merdare–Priština, i posle nekoliko decenija ozbiljno radi na modernizaciji železnice, navela je ona.

"Dojče banka" zainteresovana za ulaganje u SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa izvršnim direktorom za centralnu i istočnu Evropu "Dojče banke" Peterom Tilsom o mogućnostima za ulaganje u Srbiji, posebno u oblasti kapitalnih investicija.

Mihajlović je naglasila da je strateški cilj Srbije bolja povezanost sa zemljama Zapadnog Balkana i Evropske unije, da bi na najbolji način iskoristila svoj položaj tranzitne zemlje.

Uz završetak Koridora 10, kao najvažnijeg putnog pravca u regionu, i ubrzanu izgradnju Koridora 11, Srbija istovremeno priprema i nove projekte, kao što je "auto-put mira" Niš–Merdare–Priština, i posle nekoliko decenija ozbiljno radi na modernizaciji železnice, navela je ona.

Jedan od prioriteta Vlade, kako je naglasila, jeste dalje poboljšanje rejtinga Srbije na "Duing biznis listi" Svetske banke.

Tils je rekao da je, zahvaljujući sprovedenim reformama, pozicija Srbije na međunarodnom tržištu znatno poboljšana i da je ta banka zainteresovana da se bliže upozna sa potencijalnim projektima na kojima bi mogla da se angažuje u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o projektima u oblasti komunalne infrastrukture, razvoju Aerodroma "Nikola Tesla", kao i o razmeni iskustava u vezi sa unapređenjem regulatornog okvira za realizaciju projekata javno-privatnog partnerstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik