Otvoren „Kapitol park Rakovica”

Bez autora
Oct 19 2017

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovali su danas otvaranju „Kapitol parka Rakovica”. Gradonačelnik je podsetio da je u martu ove godine dato obećanje da će Rakovica dobiti najveći ritejl park u Beogradu koje je danas i ispunjeno. „Kapitol park” uposlio je 400 ljudi, a u drugoj fazi će ih biti još 50. Ovo je investicija vredna 30 miliona evra. Podsetiću vas da je Rakovica bila poznata po starim fabrikama i napuštenim halama, a sada je opština kranova i dizalica koje su angažovane na ovakvim projektima, ali i na gradilištima za vodovod, kanalizaciju, domove zdravlja, vrtiće. To je primer politike od koje nećemo odustati, jer želimo jednak kvalitet života u svim delovima grada, rekao je Mali.

Otvoren „Kapitol park Rakovica”Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović prisustvovali su danas otvaranju „Kapitol parka Rakovica”. Gradonačelnik je podsetio da je u martu ove godine dato obećanje da će Rakovica dobiti najveći ritejl park u Beogradu koje je danas i ispunjeno.

– „Kapitol park” uposlio je 400 ljudi, a u drugoj fazi će ih biti još 50. Ovo je investicija vredna 30 miliona evra. Podsetiću vas da je Rakovica bila poznata po starim fabrikama i napuštenim halama, a sada je opština kranova i dizalica koje su angažovane na ovakvim projektima, ali i na gradilištima za vodovod, kanalizaciju, domove zdravlja, vrtiće. To je primer politike od koje nećemo odustati, jer želimo jednak kvalitet života u svim delovima grada – rekao je Mali. 

Gradonačelnik je precizirao da u ovom trenutku u Beogradu ima 89.392 nezaposlena, što je najmanje u poslednjih deset i više godina.

– Smanjenje nezaposlenosti i privlačenje investitora znači da smo na dobrom putu da mladi ostvare svoje snove ovde, u svojoj zemlji. Sve ovo je rezultat timskog rada – istakao je gradonačelnik, i najavio da će se i dalje ulagati u opštinu Rakovica, kako bi bila još bolje i lepše mesto za život.

Ministar Stefanović rekao je da Vlada Republike Srbije stvara povoljnu klimu za investiranje, da privlači investitore i na taj način pozitivno utiče na stvaranje novih radnih mesta.

– Beograđani mnogo manje brinu o zaposlenju nego pre šest-sedam godina, a tadašnja vlast je ujedno i najviše zadužila grad. Želim da građani Rakovice rade i želim da niko u ovom gradu ne strahuje za svoj posao. Fabrika „Meita” u Obrenovcu je prva fabrika koja je pokrenula proizvodnju na teritoriji Beograda posle 10 godina. Danas razmišljamo o fabrikama, uređenim parkovima i zadovoljnim ljudima – naglasio je Stefanović.

Direktor „Posejdon grupe” u Srbiji Džejms Gan precizirao je da se „Kapitol park” prostire na 65.000 kavdrata i da je konstruisan da bi se izašlo u susret potrebama više od 100.000 građana opštine Rakovica, ali i više od 300.000 građana susednih opština –  Čukarice i Voždovca. Od 2013. godine ovo je treći ritejl park „Posejdon grupe” u Srbiji, a planiraju se i dalja ulaganja.

„Posejdon grupa” donirala je i 10.000 evra za izgradnju dečjeg parka u Rakovici, a ček na taj iznos primio je Vladan Kocić, predsednik ove opštine. Ček u vrednosti od 15.000 evra uručen je i Džudo klubu „Rakovica”.

Događaju su prisustvovali glavni urbanista Milutin Folić, državni sekretar u MUP-u Miloslav Miličković i državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damnjanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik