Proveriti agencije za zapošljavanje u inostranstvu

Bez autora
Oct 19 2017

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije uputilo je apel građanima koji se prijavljuju za rad u inostranstvu preko posredničkih agencija za zapošljavanje da uvek prvo provere da li konkretna agencija ima važeću dozvolu i licencu za rad resornog mnistarstva.U saopštenju se navodi da će na taj način država imati uvid u situaciju, ali i mogućnost da pomogne svojim građanima. Ministarstvo podseća na to da treba imati u vidu poslednji slučaj privođenja 23 državljana Republike Srbije zbog nelegalnog radnog angažmana u Republici Slovačkoj, koji su to uradili preko agencije iz Slovačke.

Proveriti agencije za zapošljavanje u inostranstvuMinistarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije uputilo je apel građanima koji se prijavljuju za rad u inostranstvu preko posredničkih agencija za zapošljavanje da uvek prvo provere da li konkretna agencija ima važeću dozvolu i licencu za rad resornog mnistarstva.

U saopštenju se navodi da će na taj način država imati uvid u situaciju, ali i mogućnost da pomogne svojim građanima.

Ministarstvo podseća na to da treba imati u vidu poslednji slučaj privođenja 23 državljana Republike Srbije zbog nelegalnog radnog angažmana u Republici Slovačkoj, koji su to uradili preko agencije iz Slovačke.

Spisak svih agencija sa važećom dozvolom za rad nalazi se uvek ažuriran na sajtu Ministarstva za rad, na linku www.minrzs.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik