Italijanska kompanija „Ferretto Group“ gradi fabriku u Usori

Bez autora
Oct 22 2017

Italijanska "Ferretto Group" gradi fabriku koja će na području općine Usora proizvoditi logističke sisteme, paletne regale i opremu za skladišta, kao i softvere. Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar za privredu Zlatko Jelić, načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić i vijećnik u OV Usora Alija Tokmić sastali su se u Zenici sa direktorom "Ferretto Group", Džemalom Klepićem, a tema sastanka bile se investicije na području ovog kantona. Direktor Klepić upoznao je domaćine sa razvojem prve faze investicija od 7,5 miliona eura, koje ova grupa ulaže u izgradnju spomenute fabrike. Naglašeno je da će kompletna proizvodnja ići u izvoz, a planirano je da nakon završetka svih radova u ovoj fabrici biti zaposleno oko 150 mladih ljudi. Premijer Galijašević je izrazio zadovoljstvo što je ova kompanija svjetskog renomea došla u Zeničko-dobojski kanton i naglasio da će Vlada ZDK i dalje stvarati povoljan poslovni ambijent za razvoj poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta.

Italijanska kompanija „Ferretto Group“ gradi fabriku u UsoriItalijanska "Ferretto Group" gradi fabriku koja će na području općine Usora proizvoditi logističke sisteme, paletne regale i opremu za skladišta, kao i softvere.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar za privredu Zlatko Jelić, načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić i vijećnik u OV Usora Alija Tokmić sastali su se u Zenici sa direktorom "Ferretto Group", Džemalom Klepićem, a tema sastanka bile se investicije na području ovog kantona.
 
Direktor Klepić upoznao je domaćine sa razvojem prve faze investicija od 7,5 miliona eura, koje ova grupa ulaže u izgradnju spomenute fabrike. Naglašeno je da će kompletna proizvodnja ići u izvoz, a planirano je da nakon završetka svih radova u ovoj fabrici biti zaposleno oko 150 mladih ljudi.
 
Premijer Galijašević je izrazio zadovoljstvo što je ova kompanija svjetskog renomea došla u Zeničko-dobojski kanton i naglasio da će Vlada ZDK i dalje stvarati povoljan poslovni ambijent za razvoj poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik