Prva kineska lokomotiva u Srbiji počela da radi

Bez autora
Oct 22 2017

Prva lokomotiva kineske proizvodnje, koja je isporučena pre šest meseci, počela je da radi u Srbiji, a druga se uskoro očekuje, saopštio je kineski proizvođač CRRC. Ugovor o isporuci dve lokomotive potpisan je 2016. godine sa termoelektranom "Nikola Tesla". Maksimalna brzina lokomotive je 140 kilometara na sat, snage 7.000 kilovata, a ima kapacitet da preveze 4.500 tona tereta, navodi Singhua. Kako pišu, ugovor o isporuci dve lokomotive je potpisan u martu 2016. godine sa termoelektranom "Nikola Tesla" i to je, kažu, prvi posao kineske kompanije u Srbiji i prvi po evropskom standardu TSI.

Prva kineska lokomotiva u Srbiji počela da radiPrva lokomotiva kineske proizvodnje, koja je isporučena pre šest meseci, počela je da radi u Srbiji, a druga se uskoro očekuje, saopštio je kineski proizvođač CRRC, prenosi "Singhua". Ugovor o isporuci dve lokomotive potpisan je 2016. godine sa termoelektranom "Nikola Tesla".

Maksimalna brzina lokomotive je 140 kilometara na sat, snage 7.000 kilovata, a ima kapacitet da preveze 4.500 tona tereta, navodi Singhua.

Kako pišu, ugovor o isporuci dve lokomotive je potpisan u martu 2016. godine sa termoelektranom "Nikola Tesla" i to je, kažu, prvi posao kineske kompanije u Srbiji i prvi po evropskom standardu TSI (Specifications for Interoperability standard).

Druga lokomotiva, piše Singhua, takođe se uskoro očekuje u Srbiji.

Kako objašnjavaju, CRRC je poslednjih godina ojačao svoje prisustvo na dalekim tržištima, a dobio je posao za metro vozove u Turskoj, vozove u Makedoniji i Češkoj, kao i za hibridne autobuse u Austriji.

CRRC, takođe poznata kao "China Railway Rolling Stock Corporation", formiran je 2015. godine spajanjem dva bivša rivala, a ovaj najveći proizvođač lokomotiva se snažno širi na međunarodnom tržištu, prodao je opremu u više od 100 zemalja i regiona, navodi Singhua.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik