Christian Majgaard: Dobar marketinški stručnjak se treba pridržavati osnovnih principa

Bez autora
Oct 26 2017

Uvodničar današnjeg četvrtog izdanja Sarajevo Marketing Summita, konferencije namijenjene poslovnim ljudima koji žele unaprijediti svoje poslovanje, kao i steći neophodna znanja o marketingu, brendiranju i novim komunikacijama bio je Christian Majgaard, idejni kreator Legolanda i jedan od vodećih stručnjaka za razvoj strateških korporativnih projekata u velikim organizacijama. Podsjećajući na to da se dobar marketinški stručnjak treba pridržavati nekih osnovnih principa, među kojima su dobro poznavanje klijenata, da treba znati što želi postići i šta treba da predstavlja brend, naglasio je i da je bitno poznavati kompaniju za koju se radi i profesionalno obavljati posao. Današnja otvorenost na tržištu Majgaardu se dopada, jer "nas tjera da idemo dalje". Za ono što je vidio izrazio se pozitivno.

Christian Majgaard: Dobar marketinški stručnjak se treba pridržavati osnovnih principaUvodničar današnjeg četvrtog izdanja Sarajevo Marketing Summita, konferencije namijenjene poslovnim ljudima koji žele unaprijediti svoje poslovanje, kao i steći neophodna znanja o marketingu, brendiranju i novim komunikacijama bio je Christian Majgaard, idejni kreator Legolanda i jedan od vodećih stručnjaka za razvoj strateških korporativnih projekata u velikim organizacijama.

Podsjećajući na to da se dobar marketinški stručnjak treba pridržavati nekih osnovnih principa, među kojima su dobro poznavanje klijenata, da treba znati što želi postići i šta treba da predstavlja brend, naglasio je i da je bitno poznavati kompaniju za koju se radi i profesionalno obavljati posao.

Današnja otvorenost na tržištu Majgaardu se dopada, jer "nas tjera da idemo dalje". Za ono što je vidio izrazio se pozitivno.

"Mislim da nemate puno velikih kompanija koje se takmiče na svjetskom tržištu, ali sa ovakvim što sam vidio ovdje to je siguran ključ uspjeha."

Samira Muratović, direktorica Marketing agencije Altermedia, koja je uz Poslovnu Akademiju Finance organizator Summita, izjavila je da su ih tri dosadašnja Sarajevo Marketing Summita inspirirala i "dala nam zadatak da ove godine budemo još uspješniji, tako da smo pripremili zanimljiv sadržaj, inspirativne predavače i nadam se da će svi prisutni uživati u izdanju koje smo pripremili. Tema ovogodišnjeg Sarajevo Marketing Summita jeste Marketing superstar."

Nina Bijedić-Mujanović, direktorica kompanije Vispak d.d. Visoko, izjavila je da se na Summitu nalaze kako bi prezentirali uspješnu priču Zlatne džezve kako na domaćem, tako i na stranom tržištu, naglasivši da Summit smatraju jednim od najznačanijih događaja koji bitno utječe na pozitivnu klimu, odnosno na stvaranje pozitivnog ambijenta u poslovnom okruženju u BiH, ali i u regiji.

Rezultate marketinških strategija prezentirali su i predstavnici drugih kompanija, a na Sarajevo Marketing Summitu okupilo se 450 predstavnika uspješnih bh. i kompanija iz regije.

Ovo izdanje Sarajevo Marketing Summita završeno je proglašenjem najboljeg marketing menadžera (u konkurenciji je bilo 15 kandidata) i dodjelom priznanja Marketing Superstar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik