Komercijalna banka: Paušalne informacije štete svima

Bez autora
Nov 12 2017

Komercijalna banka saopštila je danas da deli stav Narodne banke Srbije da odgovorno postupanje mora biti zadatak svih, od NBS, preko drugih državnih organa i institucija, i posebno medija, a da tendenciozno aktuelizovanje informacija iz prošlosti koje nemaju povod u sadašnjim dešavanjima, može dovesti u pitanje poverenje u stabilnost čitavog finansijskog sistema. Samim tim nepotpune i neprecizne, a posebno neproverene i paušalne informacije štete svima, saopštila je Komercijalna banka, povodom informacija o privatizaciji banke. Komercijala banka navodi da je dugogodišnji lider po visini devizne štednje sa ukupno 1,6 milijardi evra, što govori o poverenju gradjana Srbije, da ima preko milion klijenata, da je po visini aktive druga banka na domaćem tržištu i da zauzima oko 12 odsto bankarskog tržišta u Srbiji.

Komercijalna banka: Paušalne informacije štete svimaKomercijalna banka saopštila je danas da deli stav Narodne banke Srbije da odgovorno postupanje mora biti zadatak svih, od NBS, preko drugih državnih organa i institucija, i posebno medija, a da "tendenciozno aktuelizovanje informacija iz prošlosti koje nemaju povod u sadašnjim dešavanjima, može dovesti u pitanje poverenje u stabilnost čitavog finansijskog sistema".

"Samim tim nepotpune i neprecizne, a posebno neproverene i paušalne informacije štete svima", saopštila je Komercijalna banka, povodom informacija o privatizaciji banke.

Komercijala banka navodi da je dugogodišnji lider po visini devizne štednje sa ukupno 1,6 milijardi evra, što govori o poverenju gradjana Srbije, da ima preko milion klijenata, da je po visini aktive druga banka na domaćem tržištu i da zauzima oko 12 odsto bankarskog tržišta u Srbiji.

Zakonitost u radu je jedan od osnovnih postulata u poslovanju Komercijalne banke, i u tom smislu Banka uvek stoji na raspolaganju nadležnim državnim organima za svaki oblik saradnje u obavljanju poslova kontrole i nadzora poslovanja, navedeno u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik