Predstavljena prva Barbika sa hidžabom

Bez autora
Nov 16 2017

Prva američka olimpijka koja je tokom takmičenja nosila hidžab, predstavila je i Barbiku koju je slavna kompanija "Matel" napravila prema njoj.Prvi put u 58 godina postojanja, Barbika nosi i hidžab, a bronzana olimpijka u mačevanju Ibtihaj Muhamad oduševljena je što je mogla da učestvuje u kreiranju nove svetski poznate lutke. Ibtihaj je tako postala deo kolekcije "Matela" posvećene inspirativnim ženama.

Predstavljena prva Barbika sa hidžabomPrva američka olimpijka koja je tokom takmičenja nosila hidžab, predstavila je i Barbiku koju je slavna kompanija "Matel" napravila prema njoj.

Prvi put u 58 godina postojanja, Barbika nosi i hidžab, a bronzana olimpijka u mačevanju Ibtihaj Muhamad oduševljena je što je mogla da učestvuje u kreiranju nove svetski poznate lutke.

Ibtihaj (31) je tako postala deo kolekcije "Matela" posvećene inspirativnim ženama.

"Tako je dobro videti sebe u manjem obliku skupa sa opremom za mačevanje. Moje ime je na njenim leđima, a nosi i masku i mač. Oduševljena sam. Mislim da je revolucionarno da je Barbie napravila ovaj korak baš u ovakvom trenutku našeg društva. Drago mi je što će devojčice moći da kupe lutku koja nosi maramu baš kao one, njihove majke ili prijateljice ili uopšte da imaju priliku da se igraju sa barbikom koja nosi hidžab", reka je Ibtihaj, prenosi "Dejli Mejl".

Olimpijka se takođe pobrinula da lutkica bude sportski građena i da nosi šminku baš kao i ona.

Luktica će se naći u prodaji 2018. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik