Krka s partnerom osnovala kompaniju u Kini

Bez autora
Nov 19 2017

Krka je s kineskim partnerom Ningbo Menovo Pharmaceutical u srijedu potpisala sporazum o osnivanju zajedničkog poduzeća Ningbo Krka Menovo Pharmaceutical, u kojem farmaceutske kompanija iz Novog Mesta ima 60 posto a kineski parner 40 posto udjela. Početni kapital kompanije bit će 30 milijuna eura, a vodeći je tročlani odbor direktora. Iz Krke su prilikom objavljivanja devetomjesečnog izveštaja da je navedeni početni osnovni kapital namijenjen za finaciiranje razvoja, otkup zemljišta i izgradnju proizvodnih objekata za sterilne oblike proizvoda. Proizvodnju gotovih proizvoda u tabletama i kapsulama će prema dugoročnom ugovoru osigurati partner, koji već ima takve mogućnosti. Prvi veći prodajni rezultati Krkinih proizvoda u Kini očekuju se za oko tri godine. Zajednička kompanija će također proizvoditi i neke proizvode za Europu i druga Krkina tržišta.

Krka s partnerom osnovala kompaniju u KiniKrka je s kineskim partnerom Ningbo Menovo Pharmaceutical u srijedu potpisala sporazum o osnivanju zajedničkog poduzeća Ningbo Krka Menovo Pharmaceutical, u kojem farmaceutske kompanija iz Novog Mesta ima 60 posto a kineski parner 40 posto udjela.

Početni kapital kompanije bit će 30 milijuna eura, a vodeći je tročlani odbor direktora.

Iz Krke su prilikom objavljivanja devetomjesečnog izveštaja da je navedeni početni osnovni kapital namijenjen za finaciiranje razvoja, otkup zemljišta i izgradnju proizvodnih objekata za sterilne oblike proizvoda.

Proizvodnju gotovih proizvoda u tabletama i kapsulama će prema dugoročnom ugovoru osigurati partner, koji već ima takve mogućnosti.

Prvi veći prodajni rezultati Krkinih proizvoda u Kini očekuju se za oko tri godine. Zajednička kompanija će također proizvoditi i neke proizvode za Europu i druga Krkina tržišta. U njenom tročlanom odboru dva predstavnika će imati Krka, a jedan će biti predsjedavajući.

Dodali su da kineske vlasti već traže odobrenje za registraciju kompanije. Uplata prve tranše upisanog kapitala planira se u januaru slijedeće godine. Kompanija će se u početku fokusirati na registriranje Krkinih proizvoda u Kini.

U ovom području već postoje neki kapaciteti i osoblje koje će biti dio nove kompanije. Stjecanje tržišnih dozvola je preduslov za prodaju na kineskom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik