Poticaji u Bijeljini: Poduzetnici će zaposliti 16 novih radnika

Bez autora
Nov 20 2017

Na javni poziv za podsticaj razvoja malih poduzetnika, koji je raspisala Agencija za mala i srednja preduzeća Bijeljina, prijavilo se 36 vlasnika poduzetničkih radnji. Od njih 36, 26 ih je ispunilo uvjete. Njima će, u vidu subvencija, biti isplaćeni iznosi od 1.000 do 4.000 KM, kaže Slaviša Jovanović, direktor Agencije. Na ovaj način bit će zaposleno 16 novih radnika. U zahtjevima za dodjelu subvencija navodili su razloge za dobivanje subvencija, bilo da je u pitanju zapošljavanje novih radnika ili unapređenje rada kroz nabavku nove opreme i alata. Njihova obaveza je da u narednoj godini ne odjave djelatnost, odnosno da ne smanjuju broj zaposlenih. Naravno, obavezni su i da izvršavaju sve svoje finansijske obaveze prema državi, kaže Jovanović.

Poticaji u Bijeljini: Poduzetnici će zaposliti 16 novih radnikaNa javni poziv za podsticaj razvoja malih poduzetnika, koji je raspisala Agencija za mala i srednja preduzeća Bijeljina, prijavilo se 36 vlasnika poduzetničkih radnji. Od njih 36, 26 ih je ispunilo uvjete. Njima će, u vidu subvencija, biti isplaćeni iznosi od 1.000 do 4.000 KM, kaže Slaviša Jovanović, direktor Agencije. Na ovaj način bit će zaposleno 16 novih radnika.

- U zahtjevima za dodjelu subvencija navodili su razloge za dobivanje subvencija, bilo da je u pitanju zapošljavanje novih radnika ili unapređenje rada kroz nabavku nove opreme i alata. Njihova obaveza je da u narednoj godini ne odjave djelatnost, odnosno da ne smanjuju broj zaposlenih. Naravno, obavezni su i da izvršavaju sve svoje finansijske obaveze prema državi - kaže Jovanović.

Do kraja novembra bit će potpisani ugovori sa poduzetnicima o dodjeli sredstava.

Među novoosnovanim poduzetničkim radnjama mnogo je onih koji se bave prerađivačkom djelatnošću, ali i proizvodnjom namještaja, preradom plastike i plastičnih masa, programiranjem, pekarskih i frizerskih radnji te kozmetičkih salona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik