Saradnja sa Eko bag - besplatno šivenje u Ikei

Bez autora
Nov 20 2017

Robna kuća Ikea Beograd Istok udružila je svoje snage sa jednim od najboljih primera socijalnog preduzetništva u Srbiji – eko BaG. EkoBaG, udruženje nezaposlenih žena koje imaju preko 50 godina, pružaće usluge šivenja i prepravke potrošačima robne kuće Ikea Beograd. U okviru jednogodišnje saradnje, Ikea će zaposliti dve članice socijalnog preduzeća, koje će u okviru robne kuće Ikea Beograd Istok besplatno dobiti prostor za rad a svim posetiocima robne kuće Ikea će od sada na raspolaganju biti i usluge prepravke zavesa, jastučnica, stolnjaka, kecelja kao i izrada torbi. Potrebno je samo da naruče uslugu koju žele na odeljenju Zamena i povrat robe, koja će zatim biti prosleđena eko Bag.

Saradnja sa Eko bag - besplatno šivenje u IkeiRobna kuća Ikea Beograd Istok udružila je svoje snage sa jednim od najboljih primera socijalnog preduzetništva u Srbiji – eko BaG. EkoBaG, udruženje nezaposlenih žena koje imaju preko 50 godina, pružaće usluge šivenja i prepravke potrošačima robne kuće Ikea Beograd.

U okviru jednogodišnje saradnje, Ikea će zaposliti dve članice socijalnog preduzeća, koje će u okviru robne kuće Ikea Beograd Istok besplatno dobiti prostor za rad a svim posetiocima robne kuće Ikea će od sada na raspolaganju biti i usluge prepravke zavesa, jastučnica, stolnjaka, kecelja kao i izrada torbi.

Potrebno je samo da naruče uslugu koju žele na odeljenju Zamena i povrat robe, koja će zatim biti prosleđena eko Bag.

Poput kompanije Ikea, srž poslovanja socijalnog preduzeća eko BaG jeste održivi razvoj, kroz izradu neobičnih torbi i drugih ručno rađenih predmeta od recikliranih PVC banera i bilborda.

Na ovaj način promoviše se ne samo koncept socijalnog preduzetništva, jačanje ekonomske održivosti ranjivih grupa u Srbiji već i očuvanje životne sredine.

Ikea od 2012. sklapa partnerstva sa socijalnim preduzećima širom sveta, kako bi podržala ekonomski, održivi i socijalni razvoj zemalja u kojima posluje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik