Srbija izvezla softverske usluge vredne 750 milona evra

Bez autora
Nov 21 2017

Ministar za inovacije i tehnološki tazvoj u Vladi republike Srbije Nenad Popović je rekao da je saradnja između Srbije i Makedonije dobra i da je poseta premijera Zaeva došla u pravom trenutku kako bi zajednički rešili neke probleme.Tu pre svega mislim, rekao je Popović na borbu protiv terorizma, migrantski krizu, trgovinu oružjem i narkoticima itd, a biće prilike da se porazgovara i o našem spoljnotrgovinskom suficitu u ekonomskim odnosima, rekao je Popović. Pregovaramo i o tome da između dve zemlje bude jedna umesto dve carine kako biznis ne bi trpeo i kako bi ubrzali protok robe i kapitala, rekao je Popović.

Srbija izvezla softverske usluge vredne 750 milona evraMinistar za inovacije i tehnološki tazvoj u Vladi republike Srbije Nenad Popović je rekao za RTV da je saradnja između Srbije i Makedonije dobra i da je poseta premijera Zaeva došla u pravom trenutku kako bi zajednički rešili neke probleme.

"Tu pre svega mislim, rekao je Popović na borbu protiv terorizma, migrantski krizu, trgovinu oružjem i narkoticima itd, a biće prilike da se porazgovara i o našem spoljnotrgovinskom suficitu u ekonomskim odnosima", rekao je Popović.

Pregovaramo i o tome da između dve zemlje bude jedna umesto dve carine kako biznis ne bi trpeo i kako bi ubrzali protok robe i kapitala, rekao je Popović.

Kada je reč o poseti Briselu i njgovim institucijama Popović je naglasio da je sa nadležnima imao uspešne razgovore i dobio podršku za ono što radi u sektoru novih tehnologija i inovacija.

"Oni za nas, rekao je imaju razumevanja i nude nam pomoć , kako finansijsku tako i stručnu, da naši mladi inžinjeri ne bi odlazili iz Srbije".

"IT sektor ima odličnu poziciju i ti mladi inžinjeri dobro rade, zarađuju i država će im pomagati koliko god bude mogla kaže Popović i dodaje da je  izvoza softverskih usluga vredan 750 milona evra".

Vlada Srbije čvrsto stoji na putu EU štiteći naše interese, što ranije nije bio slučaj, rekao je Popović i dodao da moramo poštovati zakone i jačati institucije ukoliko želimo da budemo deo razvijenog sveta.

Komentarišući slučaj tzv. rajskih papira Popović je rekao da nema šta da krije, da će uskoro tužiti nedobronamerne novinare koji se bave tračevima i intrigama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik