Softverska kompanija "Pirate Technologies" najavila nove investicije u Srbiji

Bez autora
Nov 22 2017

Softverska kompanija „Pirate Technologies”, tehnološki centar nemačke kompanije „HolidayPirates Group”, najavila je nove investicije u Republici Srbiji i proširenje data engineering i data science odseka, čije je sedište u Beogradu. Vladimir Živadinović, operativni direktor „Pirate Technologies-a”, navodi da će širenje data odseka biti sprovedeno u okviru strategije unapređenja njihovog tehnološkog centra. Kao tehnološki centar nemačke „HolidayPirates Group”, zajedno sa kolegama iz Berlina, razvijamo softversku platformu koja ima više od 30 miliona poseta putem veba mesečno i koja generiše nekoliko gigabajta podataka dnevno. Zbog toga je upravljanje podacima veoma važan segment daljeg razvoja našeg tehnološkog centra i biće u fokusu beogradske kancelarije u narednom periodu.

Softverska kompanija Softverska kompanija „Pirate Technologies”, tehnološki centar nemačke kompanije „HolidayPirates Group”, najavila je nove investicije u Republici Srbiji i proširenje data engineering i data science odseka, čije je sedište u Beogradu.

Vladimir Živadinović, operativni direktor „Pirate Technologies-a”, navodi da će širenje data odseka biti sprovedeno u okviru strategije unapređenja njihovog tehnološkog centra.

„Kao tehnološki centar nemačke „HolidayPirates Group”, zajedno sa kolegama iz Berlina, razvijamo softversku platformu koja ima više od 30 miliona poseta putem veba mesečno i koja generiše nekoliko gigabajta podataka dnevno. Zbog toga je upravljanje podacima veoma važan segment daljeg razvoja našeg tehnološkog centra i biće u fokusu beogradske kancelarije u narednom periodu”, istakao je Živadinović.

Živadinović je dodao da će, u beogradskoj kancelariji „Pirate Technologies-a”, inženjeri imati priliku da rade se velikom količinom podataka, ali i da upravljaju podacima koji potiču od velikog broja različitih izvora:

„Ono što je specifično za „HolidayPirates Group” jeste da generišemo mnogo podataka i da ih obrađujemo za svoje potrebe, a to u Srbiji za sad radi mali broj kompanija. Data inženjeri najčešće rade na projektima za druge kompanije, a nama je cilj da stvorimo sopstveni sistem koji će nam omogućiti da donosimo bolje odluke na osnovu podataka, takozvane data driven odluke”.

Beogradska kancelarija „Pirate Technologies” osnovana je 2015. godine kao tehnološki centar nemačke kompanije „HolidayPirates Group”. Tehologije koje inženjeri „Pirate Technologies-a” koriste u data oblasti uključuju Spark, NiFi, AWS, Hive, Python i Java.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik