Ikea povlači 29 miliona komoda zbog smrtnog slučaja

Bez autora
Nov 22 2017

Švedska kompanija Ikea ponovo je danas najavila povlačenje 29 miliona komoda posle sedmog smrtnog slučaja u kom je život izgubilo jedno dete.Izvršni direktor kompanije Lars Peterson je izjavio da se Ikea odlučila na opoziv nekoliko vrsta komoda koje mogu lako da se prevrnu ako nisu pričvršćene za zid. Smrt dvogodišnjeg dečaka u Kaliforniji, koji je u maju pronađen zarobljen ispod Ikeine komode "Malm", produbila je sumnju u način na koji je Ikea obavestila javnost o opozivu, koji je prvi put najavljen u junu 2016. godine.

Ikea povlači 29 miliona komoda zbog smrtnog slučajaŠvedska kompanija Ikea ponovo je danas najavila povlačenje 29 miliona komoda posle sedmog smrtnog slučaja u kom je život izgubilo jedno dete.

Izvršni direktor kompanije Lars Peterson je izjavio da se Ikea odlučila na opoziv nekoliko vrsta komoda koje mogu lako da se prevrnu ako nisu pričvršćene za zid, prenosi agencija AP.

Smrt dvogodišnjeg dečaka u Kaliforniji, koji je u maju pronađen zarobljen ispod Ikeine komode "Malm", produbila je sumnju u način na koji je Ikea obavestila javnost o opozivu, koji je prvi put najavljen u junu 2016. godine.

Peterson je rekao da je kompanija imala "zaista rasprostranjenu kampanju obaveštavanja" preko socijalnih medija i internet stranice, i da je na imejl adrese 13 miliona ljudi uputila obaveštenje o opozivu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik