Unapređenje saradnje sa UAE u obrazovanju, nauci i tehnološkom razvoju

Bez autora
Nov 22 2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević sastao se danas u Dubaiju sa ministrom obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata Huseinom bin Ibrahimom. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog unapređenja bilateralnih odnosa dveju zemalja, i konstatovali da postoji veliki prostor za jačanje saradnje u oblastima obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja. Kao oblast u kojoj postoji najviše potencijala za pospešivanje saradnje ministri su izdvojili visoko obrazovanje, a na sastanku je potvrđena namera da se okviri buduće saradnje definišu putem memoranduma o razumevanju. Šarčević je uputio poziv ministru obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata da u januaru poseti Srbiju kako bi bio potpisan pomenuti memorandum, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Unapređenje saradnje sa UAE u obrazovanju, nauci i tehnološkom razvojuMinistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević sastao se danas u Dubaiju sa ministrom obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Huseinom bin Ibrahimom.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog unapređenja bilateralnih odnosa dveju zemalja, i konstatovali da postoji veliki prostor za jačanje saradnje u oblastima obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja.

Kao oblast u kojoj postoji najviše potencijala za pospešivanje saradnje ministri su izdvojili visoko obrazovanje, a na sastanku je potvrđena namera da se okviri buduće saradnje definišu putem memoranduma o razumevanju.

Šarčević je uputio poziv ministru obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata da u januaru poseti Srbiju kako bi bio potpisan pomenuti memorandum, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik