Strane investicije u BiH rastu

Bez autora
Nov 22 2017

Nakon nekoliko godina, pad stranih investicija u BiH je zaustavljen i ove godine one su porasle za 66,8 posto. Tako su investicije za prvih šest mjeseci ove godine dostigle cifru od 400 miliona KM.To je prvi put nakon nekoliko godina, nadamo se da će se ovaj trend nastaviti, a radimo i na nizu novih investicija. Jedna od njih, i veoma važna je ona koja će biti potpisana 27. novembra u Budimpešti, a radi se o TE Kamnegrad. Radi se o investiciji vrijednoj preko milijardu KM, kazao je Gordan Milinić, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija, na predstavljanju Izvještaja o postinvesticijskim aktivnostima FIPA za 2016. godinu.

Strane investicije u BiH rastuNakon nekoliko godina, pad stranih investicija u BiH je zaustavljen i ove godine one su porasle za 66,8 posto. Tako su investicije za prvih šest mjeseci ove godine dostigle cifru od 400 miliona KM.

- To je prvi put nakon nekoliko godina, nadamo se da će se ovaj trend nastaviti, a radimo i na nizu novih investicija. Jedna od njih, i veoma važna je ona koja će biti potpisana 27. novembra u Budimpešti, a radi se o TE Kamnegrad. Radi se o investiciji vrijednoj preko milijardu KM, kazao je Gordan Milinić, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA), na predstavljanju Izvještaja o postinvesticijskim aktivnostima FIPA za 2016. godinu.

Ovim Izvještajem obuhvaćeno je 55 stranih kompanija koje su investirale u BiH i koje zapošljavaju skoro pet hiljada radnika. Namjeru da reinvestira u BiH ima, kako je rečeno, 52,8 posto njih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik