Prodaja električnih automobila povećana za 63 odsto

Bez autora
Nov 22 2017

Prodaja električnih vozila povećana je za 63 odsto na globalnom nivou, navode ekonomski portali. U trećem kvartalu prodaja je dostigla rekordni nivo u trećem kvartalu ove godine, uglavnom zbog povećane potražnje u Kini. Drugo najveće tržište za električne automobile je Evropa, dok je na trećem mjestu Sjeverna Amerika. Kako se navodi, prodaja električnih i hibridnih vozila nadmašila je 287.000 komada u trećem kvartalu, odnosno 63 odsto više nego u drugom kvartalu ove godine. Više od polovine tih vozila prodato je u Kini, budući da je kineska Vlada pooštrila odredbe o zaštiti životne sredine, odnosno o emisiji štetnih gasova. Analize upućuju na to da će prodaja ove godine premašiti milion električnih vozila.

Prodaja električnih automobila povećana za 63 odstoProdaja električnih vozila povećana je za 63 odsto na globalnom nivou, navode ekonomski portali. U trećem kvartalu prodaja je dostigla rekordni nivo u trećem kvartalu ove godine, uglavnom zbog povećane potražnje u Kini.

Drugo najveće tržište za električne automobile je Evropa, dok je na trećem mjestu Sjeverna Amerika.

Kako navodi "Blumberg", prodaja električnih i hibridnih vozila nadmašila je 287.000 komada u trećem kvartalu, odnosno 63 odsto više nego u drugom kvartalu ove godine.

Više od polovine tih vozila prodato je u Kini, budući da je kineska Vlada pooštrila odredbe o zaštiti životne sredine, odnosno o emisiji štetnih gasova.

Analize upućuju na to da će prodaja ove godine premašiti milion električnih vozila.

Tržište električnih vozila je iz godine u godinu u sve većem porastu, velikim dijelom i zbog širenja "pumpi", odnosno infrastrukture za električna vozila.

Neke zemlje i gradovi najavili su spuštanje nivoa zagađenja vazduha, pa je jedan od mogućih poteza i kompletna zabrana prodaje automobila pokretanih fosilnim gorivima.

Francuska i Velika Britanija planiraju da zabrane klasične automobile do 2040. godine, dok Holandija planira da najkasnije do 2030. godine dozvoli isključivo prodaju automobila koji ne zagađuju životnu sredinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik