Poslodavcima na Palama potrebno 320 radnika

Bez autora
Nov 23 2017

Na Sajmu zapošljavanja, koji je danas na Palama organizovao Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, 32 poslodavca iskazala su potrebu za 320 radnika.Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić izrazio je nadu da će u periodu dok budu pratili zahtjeve, u naredna tri mjeseca, zaposliti oko 320 lica sa područja Sarajevsko-romanijske regije. Kroz ovaj vid posredničkog zapošljavanja, uspjeli smo da zaposlimo oko 1.500 lica, istakao je Vujičić, koji je sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem na Sajmu zapošljavanja potpisao Protokol o saradnji.

Poslodavcima na Palama potrebno 320 radnikaNa Sajmu zapošljavanja, koji je danas na Palama organizovao Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, 32 poslodavca iskazala su potrebu za 320 radnika.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić izrazio je nadu da će u periodu dok budu pratili zahtjeve, u naredna tri mjeseca, zaposliti oko 320 lica sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

"Kroz ovaj vid posredničkog zapošljavanja, uspjeli smo da zaposlimo oko 1.500 lica", istakao je Vujičić, koji je sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem na Sajmu zapošljavanja potpisao Protokol o saradnji.

Vujičić kaže da će potpisivanje Protokola o saradnji omogućiti opštini Pale da aplicira na međunarodnim projektima kada je riječ o zapošljavanju.

Govoreći o planovima za naredni period, Vujičić je istakao da će biti uvedeno "regresirano plaćanje doprinosa".

"To je jedan od projekata koji ćemo realizovati u narednoj godini, a sredstva su obezbijeđena dijelom iz kredita Svjetske banke, a dijelom iz vlastitih sredstava Zavoda", naveo je on i dodao da projekat podrazumijeva plaćanje doprinosa svim zaposlenim u prethodnoj godini.

Načelnik Jugović ističe da je potpisivanje Protokola o saradnji od velikog značaja za opštinu, da je sa Zavodom dogovoreno da se urede baze podataka i izvrši razmjena svih podataka kada su u pitanju nezaposlena lica, da bi mogli lakše da komuniciraju i traže određeni kadar kada se za njim iskaže potreba.

Prema njegovim riječima, samo potpisivanje Protokola pokazuje da se idu u tom pravcu i da će u opštini u svakom trenutku znati sa kojim kadrom se raspolaže.

Jugović je naglasio važnost Sajma zapošljavanje za ovu opštinu.

"Mi ćemo biti sretni ako sa ovog skupa bar 10 do 20 ljudi izađe zadovoljno i pronađe svoj posao", dodao je on.

Direktor preduzeća "Stanišić" Njegoš Poljaković ističe da su im potrebni radnici različitih profila - od tesara do građevinskih inženjera.

"Preduzeće 'Stanišić' ove godine na Sajmu nudi osam profila kroz 17 radnih mjesta. Uglavnom su to radna mjesta koja se odnose na građevinu i drvno-prerađivačku industriju", naveo je Poljaković.

On je naglasio da im je prioritet da nađu mlađe ljude koje će iskusniji inženjeri obučiti za samostalan rad u građevinskom sektoru.

Diplomirani inženjer poljoprivrede Predrag Erić rekao je da je danas posjetio Sajam zapošljavanja s nadom da će pronaći posao, jer već nekoliko godina traži zaposlenje.

Erić kaže da sada u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, sa kojim ima odličnu saradnju, aktivnije traži posao i nada se skorom zaposlenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik