Prosječna plata u Crnoj Gori 511 eura

Bez autora
Nov 30 2017

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u oktobru je, prema podacima Monstata, iznosila 511 eura i bila je nepromijenjena u odnosu na septembar. Prosječna zarada bez poreza i doprinosa je u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasla 1,8 odsto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini 2,4 odsto. Prosječna bruto zarada u oktobru iznosila je 767 eura. Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar pale 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle 0,1 odsto. Prosječne neto zarade u oktobru su u odnosu na septembar porasle u sektorima snabdijevanje električnom energijom 9,6 odsto, saobraćaj i skladištenje 4,4 odsto, ostale uslužne djelatnosti 3,4 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,1 odsto, državna uprava i odbrana 0,7 odsto, vađenje ruda i kamena 0,6 odsto, obrazovanje i snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama po 0,2 odsto.

Prosječna plata u Crnoj Gori 511 euraProsječna zarada bez poreza i doprinosa u oktobru je, prema podacima Monstata, iznosila 511 eura i bila je nepromijenjena u odnosu na septembar. Prosječna zarada bez poreza i doprinosa je u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasla 1,8 odsto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini 2,4 odsto.

Prosječna bruto zarada u oktobru iznosila je 767 eura.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar pale 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle 0,1 odsto.

Prosječne neto zarade u oktobru su u odnosu na septembar porasle u sektorima snabdijevanje električnom energijom 9,6 odsto, saobraćaj i skladištenje 4,4 odsto, ostale uslužne djelatnosti 3,4 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,1 odsto, državna uprava i odbrana 0,7 odsto, vađenje ruda i kamena 0,6 odsto, obrazovanje i snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama po 0,2 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima poslovanje sa nekretninama 13 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 7,2 odsto, usluge smještaja i ishrane 6,5 odsto, informisanje i komunikacije 5,7 odsto, građevinarstvo 5,4 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 4,2 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 3,1 odsto, prerađivačka industrija 2,6 odsto, trgovina na veliko i malo 1,1 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,5 odsto i zdravstvena i socijalna zaštita 0,2 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik