Neće biti prodaje aerodroma

Bez autora
Dec 03 2017

Premijer Duško Marković saopštio je da postoje kredibilni investitori koji su spremni da u jednoj godini ulože više od 110 miliona dolara u valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu. On je rekao da neće biti prodaje, već valorizacije aerodroma. Marković je, govoreći o planovima Vlade Crne Gore za aerodrome, rekao da to pitanje nije važno samo s aspekta turizma, već cijele ekonomije. Pažljivo razmatramo opcije valorizacije aerodroma. Ima kredibilnih investitora spremnih da u jednoj godini ulože preko 110 miliona dolara u valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu, istovremeno na oba aerodroma, rekao je Marković, odgovarajući na pitanja nakon predstavljanja rezultata prve godine rada Vlade.

Neće biti prodaje aerodromaPremijer Duško Marković saopštio je da postoje kredibilni investitori koji su spremni da u jednoj godini ulože više od 110 miliona dolara u valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu. On je rekao da neće biti prodaje, već valorizacije aerodroma.

Marković je, govoreći o planovima Vlade Crne Gore za aerodrome, rekao da to pitanje nije važno samo s aspekta turizma, već cijele ekonomije.

"Pažljivo razmatramo opcije valorizacije aerodroma. Ima kredibilnih investitora spremnih da u jednoj godini ulože preko 110 miliona dolara u valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu, istovremeno na oba aerodroma", rekao je Marković, odgovarajući na pitanja novinara, nakon predstavljanja rezultata prve godine rada Vlade.

Kad je riječ o ekonomskoj situaciji u zemlji, Marković je rekao da je Vlada morala da se suoči sa ključnim izazovima stabilizacije javnih finansija, obezbjeđivanja makroekonomske stabilnosti, konkurentnosti ekonomije.

"Nema većeg nivoa standarda i kvalitetnijeg života, nema perspektive u Crnoj Gori ako ne obezbijedimo ove uslove. Ne možemo kuću graditi sa krova, moramo je graditi od temelja, a to počiva od finansijske i makroekonomske stabilnosti", rekao je Marković.

Podsjetio je na ekonomski rast, te dobre rezultate u budžetu.

"Ostvarili smo dobre rezultate u budžetu za 11 mjeseci, značajno su veći nego u istom periodu prošle godine. U 2018 ćemo uraditi sve da građani osjete boljitak. Iz projekcije ekonomske politike, mi prve ozbiljne benefite očekujemo krajem 2020. godine", rekao je Marković.

Govoreći o akcijama kompanije A2A, on je rekao da Vlada nastoji da sa Italijana u dobroj volji razriješi pitanje vlasničkog odnosa u kompaniji.

"Vjerujem da ćemo to u idućoj godini dovesti do kraja i da će to biti korisno za cijelu ekonomiju. Mi smo obezbijedili interese države koji ne mogu biti ugroženi ni u jednom segmentu", rekao je Marković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik