U ideje mladih uloženo 50 hiljada KM

Bez autora
Dec 03 2017

U Općini Bosanska Krupa organizovana je prezentacija uspješno realizovanih projekata kroz program Omladinske banke Bosanska Krupa u 2017. Na konkurs za projekte mladih u okviru programa Omladinska banka u Općini Bosanska krupa ove godine pristigla je 21 prijava.Nakon inovacijskog turnira i procesa selekcije odobreno je 12 projekata čiji su ciljevi unapređenje turizma, sporta, obrazovanja, općenito uslova za život mladih u Bosanskoj Krupi. To su projekti BosSco camp, Veseli kutak, Eco splash day, Park Priče za djecu, Markiraj i pobijedi, Eliksir mladosti, Loptica je bačena, Izgradnja šarenih autobusnih stajališta, Sport za sve, Sportom protiv interneta, Godine su samo broj, Sportom za bolje sutra.

U ideje mladih uloženo 50 hiljada KMU Općini Bosanska Krupa organizovana je prezentacija uspješno realizovanih projekata kroz program Omladinske banke Bosanska Krupa u 2017.

21 prijava

Na konkurs za projekte mladih u okviru programa Omladinska banka u Općini Bosanska krupa ove godine pristigla je 21 prijava. Nakon inovacijskog turnira i procesa selekcije odobreno je 12 projekata čiji su ciljevi unapređenje turizma, sporta, obrazovanja, općenito uslova za život mladih u Bosanskoj Krupi.

To su projekti BosSco camp, Veseli kutak, Eco splash day, Park Priče za djecu, Markiraj i pobijedi, Eliksir mladosti, Loptica je bačena, Izgradnja šarenih autobusnih stajališta, Sport za sve, Sportom protiv interneta, Godine su samo broj, Sportom za bolje sutra.

- Projekti su realizirani u više mjesnih zajednica počev od Baštre koja je dobila tri nadstrešnice na autobusnim stajalištima, u Jezerskom je neformalna grupa uredila prostor za paintball, u Pištalinama su realizirana dva projekta ove godine, to je jedna od najaktivnijih zajednica na našem prostoru, uredili su izletište i napravili park za djecu.

U Bosanskoj Krupi je realizirano nekoliko projekata vezanih za sportske, kulturne i edukacijske aktivnosti, zbog čega smo sretni s obzirom na to da znamo koliki je problem zbog odlaska mladih, kazao je član Odbora Omladinske banke Bosanska Krupa Mirhat Bešić.

Sredstva

Ukupna vrijednost realizovanih projekata je 47.443 KM, od čega je 19.840 KM obezbijeđeno kao doprinos grupa iz zajednice, a sa 27.603 su podržani iz fonda Omladinske banke Bosanska Krupa koji obezbjeđuju Općina Bosanska Krupa iz svog budžeta (18.603 KM) i Fondacija Mozaik od donatora “Robert Bosch Stiftung”, BTD (9.000 KM). A. P.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik