Sporni keks proizvela firma „Svit femili”

Bez autora
Dec 06 2017

Keks koji je prošle nedelje zaustavljen na granici sa Hrvatskom zbog povećane koncentracije akrilamida proizvela je domaća firma „Svit femili” iz Beograda. Superanalizom je utvrđeno veće prisustvo ove potencijalno kancerogene materije, zbog čega će proizvodi biti uništeni. Juče smo komentar tražili od ove firme, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor. Prema informacijama sa njihovog zvaničnog sajta reč je, kako navode, o proizvođaču najstarijeg makrobiotičkog keksa na ovim prostorima koji izvozi i u Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, a proizvodi keks i za pojedine domaće trgovce poput „Deleza” i „Metroa” pod njihovom privatnom robnom markom. Prema informacijama iz Ministarstva poljoprivrede, proizvodi iz sporne serije nisu pronađeni na domaćem tržištu.

Sporni keks proizvela firma „Svit femili”Keks koji je prošle nedelje zaustavljen na granici sa Hrvatskom zbog povećane koncentracije akrilamida proizvela je domaća firma „Svit femili” iz Beograda, saznaje „Politika”.

Superanalizom je utvrđeno veće prisustvo ove potencijalno kancerogene materije, zbog čega će proizvodi biti uništeni. Juče smo komentar tražili od ove firme, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Prema informacijama sa njihovog zvaničnog sajta reč je, kako navode, o proizvođaču najstarijeg makrobiotičkog keksa na ovim prostorima koji izvozi i u Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, a proizvodi keks i za pojedine domaće trgovce poput „Deleza” i „Metroa” pod njihovom privatnom robnom markom.

Prema informacijama iz Ministarstva poljoprivrede, proizvodi iz sporne serije nisu pronađeni na domaćem tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik