Hakovana slovenačka bitkoin platforma, ukradeno 66 miliona dolara

Bez autora
Dec 07 2017

Platforma za rudarenje bitkoina sa sedištem u Sloveniji "Najs heš" je hakovana, a sumnja se da je ukradeno više desetina miliona dolara,. Platforma "Najs heš" sprovodi istragu o kršenju bezbednosti i obustaviće poslovanje na 24 časa dok ne utvrdi koliko bitkoina je ukradeno, saopšteno je iz te kompanije. Istraživačka kompanija Coindesk navodi da je ukradeno oko 4.700 bitkoina, čija je vrednost skoro 66 miliona dolara, pošto je kriptovaluta danas dostigla rekordnu cenu od 14.000 dolara. Incident je prijavljen nadležnim vlastima i policijskim organima, i sa njima saradjujemo - navodi se u saopštenju "Najs heša", uz apel korisnicima da promene svoje šifre.

Hakovana slovenačka bitkoin platforma, ukradeno 66 miliona dolaraPlatforma za rudarenje bitkoina sa sedištem u Sloveniji "Najs heš" (NiceHash) je hakovana, a sumnja se da je ukradeno više desetina miliona dolara, javlja američka agencija AP.

Platforma "Najs heš" sprovodi istragu o kršenju bezbednosti i obustaviće poslovanje na 24 časa dok ne utvrdi koliko bitkoina je ukradeno - saopšteno je iz te kompanije.

Istraživačka kompanija Coindesk navodi da je ukradeno oko 4.700 bitkoina, čija je vrednost skoro 66 miliona dolara, pošto je kriptovaluta danas dostigla rekordnu cenu od 14.000 dolara.

- Incident je prijavljen nadležnim vlastima i policijskim organima, i sa njima saradjujemo - navodi se u saopštenju "Najs heša", uz apel korisnicima da promene svoje šifre.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik