Počela prodaja verzije Clia proizvedenog za Sloveniju

Bez autora
Dec 10 2017

U suradnji s nacionalnim oznakom "I feel Slovenia", kojom upravlja Ured vlade RS za komuniciranje, Renault i njegova tvornica Revoz u Novom Mestu pripremili su ograničenu seriju vozila Clio, koja se od srijede prodaje samo u Sloveniji. Proizvodnja Renaulta Clio se nakon nekoliko godina u lipnju ove godine vratila u tvornicu u Novom Mestu. Ove godine proizvest će 60.000 vozila tog tipa, kao i ograničenu seriju Clia "I feel Slovenia". Kako kažu u Revozu, riječ je o potpuno slovenskom proizvodu namijenjenom slovenskom tržištu, što je simbol dobre suradnje između Slovenije i Renaulta. Doista, riječ je o bogatoj serijskoj opremi koja potvrđuje Renaultov slogan "Sve što imaju veliki".

Počela prodaja verzije Clia proizvedenog za SlovenijuU suradnji s nacionalnim oznakom "I feel Slovenia" (Osjećam Sloveniju), kojom upravlja Ured vlade RS za komuniciranje (Ukom), Renault i njegova tvornica Revoz u Novom Mestu pripremili su ograničenu seriju vozila Clio, koja se od srijede prodaje samo u Sloveniji.

Proizvodnja Renaulta Clio se nakon nekoliko godina u lipnju ove godine vratila u tvornicu u Novom Mestu. Ove godine proizvest će 60.000 vozila tog tipa, kao i ograničenu seriju Clia "I feel Slovenia".

Kako kažu u Revozu, riječ je o potpuno slovenskom proizvodu namijenjenom slovenskom tržištu, što je simbol dobre suradnje između Slovenije i Renaulta. Doista, riječ je o bogatoj serijskoj opremi koja potvrđuje Renaultov slogan "Sve što imaju veliki", piše Delo.

Vozilo je dostupno u šest boja, prednja i stražnja svjetla koriste LED osvjetljenje, ima prednje i stražnje senzore za parkiranje i kameru, čak i multimedijski sustava Nav Evolution sa 7-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir. Clio "I feel Slovenia" bit će dostupan s tri benzinska motora i dva dizel motora.

Ulazni model s 1,2-litrenim benzinskim motorom (54 kW/75 KS) s promocijskim popustom stoji 12.890 eura. U Ukomu, u tom Cliu vide priliku za širenje dobrih vijesti o Sloveniji. U Revozu, koji je jedna od 36 Renaultovih tvornica, prema riječima predsjednika uprave Revoza Kaana Ozkana ove godine proizvest će više od 190.000 vozila.

Grupa Renault Nissan Mitsubishi prošle godine proizvela 3,2 milijuna vozila. U Novom Mestu se proizvodnji Twinga, Smart Forfoura i električnog Smart Smart Forfoura, koji se izrađuje u suradnji s Daimlerom, ove godine pridružila i četvrta generacija Clia.

Kaan Ozkan za sljedeću godinu najavljuje povećanje proizvodnje Revoza na godišnjoj razini, a već sada rade u tri smjene, tako da će dosegnuti više od 200.000 vozila. Time bi se približili punom kapacitetu tvornice, koja godišnje može proizvesti oko 220.000 vozila.

Renault Clio je najčešći automobil na slovenskim cestama, krajem 2016. godine bilo je više od 77.000 registriranih vozila tog tipa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik