Novim vozom od Berlina do Minhena za četiri sata

Bez autora
Dec 10 2017

Njemačka željeznička kompanija "Deutsche bahn" otvorila je novu liniju brzog voza koja spaja Berlin i Minhen, koja će biti konkurencija avio-saobraćaju između dva grada.U saopštenju se navodi da će nova linija, sa brzim vozovima koji će se kretati brzinom od 300 kilometara na čas, za dva sata skratiti putovanje između sjeveroistočne Njemačke i Bavarske. Putovanje će trajati manje od četiri časa, a to se može porediti sa skoro jednim satom leta.

Novim vozom od Berlina do Minhena za četiri sataNjemačka željeznička kompanija "Deutsche bahn" otvorila je novu liniju brzog voza koja spaja Berlin i Minhen, koja će biti konkurencija avio-saobraćaju između dva grada.

U saopštenju se navodi da će nova linija, sa brzim vozovima koji će se kretati brzinom od 300 kilometara na čas, za dva sata skratiti putovanje između sjeveroistočne Njemačke i Bavarske.

Putovanje će trajati manje od četiri časa, a to se može porediti sa skoro jednim satom leta, javlja AP.

Najbrži voz saobraćaće tri puta dnevno u oba pravca, dok će redovni vozovi na liniji Berlin-Minhen ići na svaki sat na putu kroz Erfurt i Nirnberg, te završavati rutu 90 minuta brže nego ranije.

Nova linija otvara se za putnike u nedjelju, 10. decembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik