Regionalni kongres žena poduzetnica na jesen 2018. u Sarajevu

Bez autora
Dec 10 2017

Regionalna asocijacija poduzetnica BiH Poslovna žena u petak je u Sarajevu potpisala Memorandum o saradnji sa Privrednom komorom FBiH. Ugovor su potpisali Dženita Zirdum, predsjednica Asocijacije i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH. Ovom prilikom Zirdum je predstavila dosadašnji rad Asocijacije ta najavila buduće projekte. Asocijacija Poslovna žena, osnovana je sredinom 2017. iz potrebe da se okupimo, umrežimo, podijelimo iskustva, znanja i probleme i jačamo žene u poduzetništvu i poslovnom svijetu. Umrežile smo se sa regionom - Slovenijom, Hrvatskom, Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom, ali i sa svijetom - Švedska, Irska, Njemačka,Turska, kazala je Zirdum.

Regionalni kongres žena poduzetnica na jesen 2018. u SarajevuRegionalna asocijacija poduzetnica BiH Poslovna žena u petak je u Sarajevu potpisala Memorandum o saradnji sa Privrednom komorom FBiH. Ugovor su potpisali Dženita Zirdum, predsjednica Asocijacije i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Ovom prilikom Zirdum je predstavila dosadašnji rad Asocijacije ta najavila buduće projekte.

- Asocijacija Poslovna žena, osnovana je sredinom 2017. iz potrebe da se okupimo, umrežimo, podijelimo iskustva, znanja i probleme i jačamo žene u poduzetništvu i poslovnom svijetu. Umrežile smo se sa regionom (Slovenijom, Hrvatskom, Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom), ali i sa svijetom - Švedska, Irska, Njemačka,Turska, kazala je Zirdum.

Ona je najavila da će Asocijacija u jesen naredne godine u Sarjevu organizovati regionalni kongres žena poduzetnica.

Da se radi o ženama kojima vrijedi pokloniti poslovno povjerenje, potvrđuje i uspostavljena saradnja sa Privrednom komorom Federacije BiH, koja je ovjerena potpisivanjem Memoranduma o poslovnoj saradnji. Povodom potpisivanja Memoranduma Jašarspahić je naglasio da očekuje pozitivnu i dugoročnu saradnju, korz koju će promovisati žensko poduzetništvo.

Sanela Dropulić poduzetnica iz Zagreba ovom prilikopm promovirala je knjigu Ne posustani, ne odustani kao svojevrsni vodič za uspjeh u poduzetništvu poručivši kako ne postoji neuspjeh u poduzetništvu.

Dropulić je najavila i održavanje Kongresa poduzetnica 2018. koji će se u partnerstvu s poduzetnicama iz BiH održati u Zagrebu, na Dan žena 8. 3. 2018 godine.

Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Starog kontinenta, koji se odvija s Bosnom i Hercegovinom kao državom partnerom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik