Dočekan petomilioniti putnik Aerodroma "Nikola Tesla"

Bez autora
Dec 10 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić dočekala je petomilionitog putnika na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, ukazavši na to da će po prvi put u svojoj 55-godišnjoj istoriji ovaj aerodrom uslužiti više od pet miliona putnika u jednoj godini. Novinar Sport kluba Nebojša Višković bio je petomilioniti putnik na Aerodromu "Nikola Tesla" i njemu su premijerka Brnabić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević uručili prigodnu nagradu. Brnabić je, uz čestitke na tom značajnom rezultatu, istovremeno izrazila očekivanje da će danas do 15.30 časova, kada ističe rok za predaju obavezujućih ponuda kompanija koje su finalisti u postupku koncesije za Aerodrom "Nikola Tesla", svih pet konzorcijuma predati svoje ponude.

Dočekan petomilioniti putnik Aerodroma "Nikola Tesla"Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić dočekala je petomilionitog putnika na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, ukazavši na to da će po prvi put u svojoj 55-godišnjoj istoriji ovaj aerodrom uslužiti više od pet miliona putnika u jednoj godini.

Novinar Sport kluba Nebojša Višković bio je petomilioniti putnik na Aerodromu "Nikola Tesla" i njemu su premijerka Brnabić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević uručili prigodnu nagradu.

Brnabić je, uz čestitke na tom značajnom rezultatu, istovremeno izrazila očekivanje da će danas do 15.30 časova, kada ističe rok za predaju obavezujućih ponuda kompanija koje su finalisti u postupku koncesije za Aerodrom "Nikola Tesla", svih pet konzorcijuma predati svoje ponude.

Ona je istakla da je zainteresovanost velika, i da će do 25. decembra biti doneta preliminarna odluka o najboljim ponudama.Imaćemo tri grupe eksperata koji će ocenjivati ponude sa finansijske, pravne i tehničke strane, i sve ćemo izvagati, poručila je premijerka dodavši da je za najbolju ponudu važan novac, ali i mnogi drugi aspekti.

Brnabić je naglasila da će ceo proces biti potpuno javan što garantuje i prisustvo međunarodnih finansijskih institucija, objasnivši da se ceo postupak vodi na svetskom nivou.

U postupku učestvuju najveće svetske kompanije sa skoro svih kontinenata i niko nije imao primedbu. Svi su bili jako zadovoljni radom našeg tima, napomenula je Brnabić.

Mihajlović: Nastavak ulaganja u Aerodrom "Nikola Tesla"

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija, u želji da nastavi sa ulaganjem u Aerodrom "Nikola Tesla", po prvi put sprovela proces koncesije, za koji rok za obavezujuće ponude ističe danas.

Mihajlović je, u izjavi novinarima u Vršcu, naglasila da je to naš najbrže rastući aerodrom, i da će se tek u budućnosti pokazati šta znači proširenje kapaciteta i broja putnika.

Obećali smo da će ove godine biti pet miliona putnika, do kraja godine očekujemo 5,3 miliona što samo govori o svim ulaganjima Vlade i Ministarstva u vazdušni saobraćaj u prethodnih nekoliko godina, rekla je ona, dodavši da je u prethodnom periodu rešeno pitanje JAT-a, otvoreno 47 novih destinacija i da Aerodrom “Nikola Tesla” treba da postane najvažniji regionalni aerodrom.

"Nikola Tesla" je moderan svetski aerodrom, naglasila je Mihajlović, ukazavši i na to da se Srbija nalazi na takvoj poziciji da treba da bude tranzitna tačka ka dalekim svetskim destinacijama i da će se na tome raditi u budućnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik