Prokop od danas glavna železnička stanica

Bez autora
Dec 10 2017

Na srpskim prugama danas je počeo da važi novi železnički red vožnje, a stanica Beograd centar u Prokopu postaje glavna železnička stanica za gotovo sve vozove u unutrašnjem putničkom saobraćaju. Iz dosadašnje glavne železničke stanice Beograd u unutrašnjem putničkom saobraćaju od danas saobraćaju samo tri para vozova između Beograda i Novog Sada, dok se čitav međunarodni putnički saobraćaj i dalje odvija preko glavne železničke stanice Beograd, objavljeno je na sajtu "Infrastruktura železnice Srbije". U međunarodnom putničkom saobraćaju najveća je novina da će voz između Beograda i Soluna po novom železničkom redu vožnje sada saobraćati svaki dan, dok će između Beograda i Sofije saobraćati tokom letnje turističke sezone, od 15. juna do 17. septembra 2018. godine, a u ostalom delu godine saobraćati na relaciji Dimitrovgrad - Sofija.

Prokop od danas glavna železnička stanicaNa srpskim prugama danas je počeo da važi novi železnički red vožnje, a stanica Beograd centar u Prokopu postaje glavna železnička stanica za gotovo sve vozove u unutrašnjem putničkom saobraćaju.

Iz dosadašnje glavne železničke stanice Beograd u unutrašnjem putničkom saobraćaju od danas saobraćaju samo tri para vozova između Beograda i Novog Sada, dok se čitav međunarodni putnički saobraćaj i dalje odvija preko glavne železničke stanice Beograd, objavljeno je na sajtu "Infrastruktura železnice Srbije".

U međunarodnom putničkom saobraćaju najveća je novina da će voz između Beograda i Soluna po novom železničkom redu vožnje sada saobraćati svaki dan, dok će između Beograda i Sofije saobraćati tokom letnje turističke sezone, od 15. juna do 17. septembra 2018. godine, a u ostalom delu godine saobraćati na relaciji Dimitrovgrad - Sofija.

Dosta izmena u organizaciji saobraćaja biće i u sistemu beogradske gradske železnice BG Voz.

Po novom redu vožnje, nakon što BG Voz počne da saobraća do Resnika, u Resniku je planirana veza vozova iz sistema beogradske gradske železnice i vozova iz unutrašnjeg saobraćaja, koji saobraćaju na relacijama za i iz Niša, kao i za i iz Užica.

U stanici Batajnica planirana je veza vozova iz sistema BG Voza sa vozovima iz unutrašnjeg saobraćaja koji saobraćaju za i iz Šida, odnosno za i iz Novog Sada i Subotice, dok je u stanici Pančevački most planirana veza vozova iz sistema BG Voza sa vozovima iz unutrašnjeg saobraćaja koji saobraćaju iz i za Vršac, kao i iz i za Zrenjanin.

Novi red vožnje važiće do 8. decembra 2018. godine.

„Infrastruktura železnica Srbije“ je u novi red vožnje ušla sa 160 kilometara pruga na kojima je brzina vozova povećana na 80 - 120 kilometara na sat i smanjenim dužinama laganih vožnji za 50 kilometara, zahvaljujući sveobuhvatnim projektima modernizacije i rekonstrukcije železničke infrastrukture u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik