fDi Magazine: Hrvatska na 7. mjestu za investicije u turizam

Bez autora
Dec 11 2017

Prvo izdanje izvještaja Globalne turističke destinacije budućnosti 2017./2018. britanske publikacije Financial Times za biznis fDi Magazine, svrstalo je Hrvatsku na sedmo mjesto prema potencijalu za investiranje u turizam među 43 svjetske turističke destinacije, izvijestili su iz Ministarstva turizma. Osim što je u tom izvještaju Hrvatska na visokom sedmom mjestu za investicije u turizmu, dobila je uz Belize i Jamajku i posebno priznanje Editor's Choice Awards, kao jedna od zemalja s najvećim napretkom u području unapređenja turističke infrastrukture, smještaja, inicijativa za razvoj turizma te za investiranje u hotele i kruzing segment. Hrvatska kao turistička destinacija svake godine ostvaruje sve bolje rezultate, a ono što posebno veseli je što uz takve rezultate kontinuirano radi i na inovacijama i poticanju daljnjih investicija.

fDi Magazine: Hrvatska na 7. mjestu za investicije u turizamPrvo izdanje izvještaja Globalne turističke destinacije budućnosti 2017./2018. britanske publikacije Financial Times za biznis fDi Magazine, svrstalo je Hrvatsku na sedmo mjesto prema potencijalu za investiranje u turizam među 43 svjetske turističke destinacije, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Osim što je u tom izvještaju (Global tourism locations of the future 2017./2018.) Hrvatska na visokom sedmom mjestu za investicije u turizmu, dobila je uz Belize i Jamajku i posebno priznanje Editor's Choice Awards, kao jedna od zemalja s najvećim napretkom u području unapređenja turističke infrastrukture, smještaja, inicijativa za razvoj turizma te za investiranje u hotele i kruzing segment.

Hrvatska kao turistička destinacija svake godine ostvaruje sve bolje rezultate, a ono što posebno veseli je što uz takve rezultate kontinuirano radi i na inovacijama i poticanju daljnjih investicija. Naime, u 2018. u hrvatskom turizmu očekuje se 15 posto više investicija nego ove godine i gotovo 40 posto više nego 2016., a takve najave najbolji su pokazatelj da je Hrvatska atraktivna za ulaganja, poručio je u povodu tog izvješća ministar turizma Gari Cappelli.

Iz Ministarstva turizma iznose da su na temelju ankete o investicijama u turizmu za iduću godinu među svim županijama i turističkim tvrtkama, utvrdili da će se iduće godine u turizmu investirati oko 940 milijuna eura, od čega će većinu investirati tvrtke.

Inače, top listu 20 najatraktivnijih turističkih destinacija u svijetu za investicije, prema globalnom izvješću fDi Magazina, predvode Tajland i Maldivi, a slijede Hong Kong, Grčka, Crna Gora, Dominikanska Republika i sedma Hrvatska, iza koje su Panama, Georgia, Saint Lucia, Cape Verde, Antigua, Cipar i drugi.

Osim Grčke, Crne Gore, Hrvatske i Cipra iz Europe su na toj top listi 20 još Luxembourg (16. mjesto) te Malta (17. mjesto).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik