Novi poziv za odabir izvođača radova na izgradnji prve dionice Prve transverzale

Bez autora
Dec 11 2017

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo tokom naredne sedmice će objaviti novi javni poziv za odabir izvođača radova na izgradnji prve dionice Prve transverzale, od Bara do Kobilje glave, gdje je planirana izgradnja novog tunela. Vrijednost izgradnje je procijenjena na 12 miliona KM, a s obzirom na to da se ta dionica, dužine 1,1 kilometar, nalazi na području općine Centar, nadležna Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove je zadužena za izdavanje potrebnih odobrenja. Pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Alma Sadović istakla je da je u aprilu ove godine služba izdala urbanističku saglasnost za izgradnju spomenute dionice, te da su za tu dionicu osigurana finansijska sredstva i naredni korak je da Direkcija za puteve KS uputi Službi zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje, u okviru čega će biti rješavani imovinsko-pravni odnosi.

Novi poziv za odabir izvođača radova na izgradnji prve dionice Prve transverzaleDirekcija za puteve Kantona Sarajevo tokom naredne sedmice će objaviti novi javni poziv za odabir izvođača radova na izgradnji prve dionice Prve transverzale, od Bara do Kobilje glave, gdje je planirana izgradnja novog tunela.

Vrijednost izgradnje je procijenjena na 12 miliona KM, a s obzirom na to da se ta dionica, dužine 1,1 kilometar, nalazi na području općine Centar, nadležna Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove je zadužena za izdavanje potrebnih odobrenja.

Pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Alma Sadović istakla je da je u aprilu ove godine služba izdala urbanističku saglasnost za izgradnju spomenute dionice, te da su za tu dionicu osigurana finansijska sredstva i naredni korak je da Direkcija za puteve KS uputi Službi zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje, u okviru čega će biti rješavani imovinsko-pravni odnosi.

- Također nam je poznato da je Zavod za izgradnju KS uradio elaborat o eksproprijaciji i da je na toj dionici većina zemljišta bila riješena u korist Kantona Sarajevo i samo je ostalo nekoliko malih parcela, čije imovinsko-pravne odnose treba riješiti. Procedura izdavanja građevinske dozvole neće trajati dugo, jer je prikupljena sva potrebna dokumentacija i mi ćemo po zaprimanju zahtjeva u što kraćem vremenskom roku pokušati izdati potrebnu građevinsku dozvolu - objasnila je Sadović.

Sa rješavanjem procedure izgradnje Prve transverzale također je u toku procedura za izmještanje dijela Alipašine ulice, te za izgradnju dva kružna toka, jednog na ulazu u naselje Šip, dok bi drugi kružni tok bio povezan na buduću Prvu transverzalu, saopćeno je iz Općine Centar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik