Normaliziran prijenos plina iz Austrije u Sloveniju

Bez autora
Dec 13 2017

Normalni prijenos zemnog plina iz Austrije u Sloveniju, nakon prekida zbog eksplozije u austrijskom distribucijskom centru Baumgarten an der March, u utorak navečer je ponovo uspostavljen, potvrdio je u srijedu u priopćenju za javnost slovenski regulator. Prijenos zemnog plina u Sloveniju preko granične ulazne točke Ceršak normalizirao se je u utorak do 23 sata. Opskrba plinom za sve potrošače odvija se nesmetano, a prijenosni sustav djeluje normalno, priopćila je slovenska agencija za energiju u srijedu. Preko distribucijskog centra Baumgarten prenosi se trećina ruskog plina za zapadnu Europu, a povezan je i s plinovodima u Sloveniji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Hrvatskoj.

Normaliziran prijenos plina iz Austrije u SlovenijuNormalni prijenos zemnog plina iz Austrije u Sloveniju, nakon prekida zbog eksplozije u austrijskom distribucijskom centru Baumgarten an der March, u utorak navečer je ponovo uspostavljen, potvrdio je u srijedu u priopćenju za javnost slovenski regulator.

"Prijenos zemnog plina u Sloveniju preko granične ulazne točke Ceršak normalizirao se je u utorak do 23 sata. Opskrba plinom za sve potrošače odvija se nesmetano, a prijenosni sustav djeluje  normalno", priopćila je slovenska agencija za energiju u srijedu.

Preko distribucijskog centra Baumgarten prenosi se trećina ruskog plina za zapadnu Europu, a povezan je i s plinovodima u Sloveniji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Hrvatskoj.

Lani je u slovenski plinovod preko Baumgartena ušlo 2,03 milijarde kubičnih metara plina, od čega je u Sloveniji potrošeno 815 milijuna kubika, dok je ostatak transportiran u hrvatski sustav, objavila je slovenska tvrtka Plinovodi, operater plinovodnih sustava.

U tvrtci ističu da je i nakon eksplozije u Baumgartenu, koja je izazvala prekid u transportu plina, sustav prijenosa u Sloveniji djelovao stabilno i da su svi potrošači dobivali potrebne količine jer su rezerve bile dovoljne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik