Agrana: Imamo ambicije u Srbiji

Bez autora
Dec 13 2017

Šef austrijske Agrana grupacije Johan Marihart izjavio je u Beču da taj koncern, čiji je godišnji obrt 2,6 milijardi evra, ima ambicije da ulaže u Srbiju. On je, na skupu posvećenom prezentaciji ekonomskih potencijala Vojvodine, rekao da Agrana vidi velike potencijale u šećeru, skrobu i voću. Imamo veliko inetresovanje jer je srpska poljoprivreda visoko konkurentna. Pozicionirana je na tržištu sveta, a ujedno je bez genetski modifikovanih proizvoda, objasnio je Marihart. On je ukazao i da je važno što Srbija ima pristup tržištima EU, Rusije, kao i drugim velikim zemljama. Veliki potencijal za investicije vidi u proizvodnji skroba i bioetanola.

Agrana: Imamo ambicije u SrbijiŠef austrijske Agrana grupacije Johan Marihart izjavio je u Beču da taj koncern, čiji je godišnji obrt 2,6 milijardi evra, ima ambicije da ulaže u Srbiju.

On je, na skupu posvećenom prezentaciji ekonomskih potencijala Vojvodine, rekao da Agrana vidi velike potencijale u šećeru, skrobu i voću.

"Imamo veliko inetresovanje jer je srpska poljoprivreda visoko konkurentna. Pozicionirana je na tržištu sveta, a ujedno je bez genetski modifikovanih proizvoda", objasnio je Marihart. On je ukazao i da je važno što Srbija ima pristup tržištima EU, Rusije, kao i drugim velikim zemljama.

Veliki potencijal za investicije vidi u proizvodnji skroba i bioetanola. Marihart je ukazao da su preduslovi za ulaganje, koji već većom merom postoje, politička stabilnost, predvidivost, ali i dobri ekonomski podaci, koje je stvorila vlada Srbije.

"Mi ne ulažemo negde zbog niskih plata, pa se kasnije selimo na druge destinacije, već dolazimo sa velikim investicijama da bi dugoročno ostali", podvukao je on strategiju ulaganja Agrane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik