Uručeni ključevi za 33 socijalna stana u Nišu

Bez autora
Dec 13 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas dodeli stanova za 33 porodice u Nišu, izgrađenih u okviru programa gradnje socijalnih stanova koje sufinansira država preko resornog ministarstva. Mihajlović je, čestitajući useljenje u stanove deci i porodicama koje su dobile ključeve, poručila da je krov nad glavom najvažniji preduslov da bi mogli da žive kao sav normalan svet i da se školuju, kako bi jednog dana doprineli razvoju našeg društva. Ona je navela da će se u stanove, čiju je izgradnju finansirala država, useliti 18 porodica u kojima ima ukupno 36 dece, a stambeno pitanje rešiće sedam porodica sa samohranim roditeljima, porodice sa osobama sa invaliditetom, kao i jedna porodica sa šestoro dece.

Uručeni ključevi za 33 socijalna stana u NišuPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas dodeli stanova za 33 porodice u Nišu, izgrađenih u okviru programa gradnje socijalnih stanova koje sufinansira država preko resornog ministarstva.

Mihajlović je, čestitajući useljenje u stanove deci i porodicama koje su dobile ključeve, poručila da je krov nad glavom najvažniji preduslov da bi mogli da žive kao sav normalan svet i da se školuju, kako bi jednog dana doprineli razvoju našeg društva.

Ona je navela da će se u stanove, čiju je izgradnju finansirala država, useliti 18 porodica u kojima ima ukupno 36 dece, a stambeno pitanje rešiće sedam porodica sa samohranim roditeljima, porodice sa osobama sa invaliditetom, kao i jedna porodica sa šestoro dece.

Ovo nisu jedini socijalni stanovi čiju gradnju finansira država, naglasila je Mihajlović i dodala da je ukupno 200 miliona dinara uloženo u izgradnju stanova za ovu namenu u Kikindi, Zrenjaninu, Staroj Pazovi, Kraljevu i Čačku.

Prema njenim rečima, ovi stanovi po kvalitetu ne zaostaju za onima koji se nude na tržištu, imaju upotrebnu dozvolu i ispunjavaju najviše standarde energetske efikasnosti.

Ona je ukazala na to da sa infrastrukturnim projektima koje Vlada i Niš zajedno realizuju, ovaj grad ima šansu da ostvari svoj puni potencijal i da postane strateški i tranzitni centar u ovom delu Evrope.

Verujem da građani Niša vide rezultate koje smo napravili u poslednjih nekoliko godina. To nisu samo stanovi, veći i aerodrom, koji ove godine ima 300.000 putnika i u koji ćemo uložiti još pet miliona evra u naredne dve do tri godine, najavila je Mihajlović.

Takođe, kako je dodala, uloženo je i približno 1,2 milijarde dinara u održavanje puteva u Nišavskom okrugu u prethodne tri godine, a očekuje nas i novi veliki projekat – potpisivanje ugovora sa EIB za modernizaciju i elektrifikaciju pruge Niš–Dimitrovgrad i izgradnja obilazne pruge oko Niša, u vrednosti od 250 miliona evra.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da, zahvaljujući podršci resornog ministarstva i Vlade Srbije, ovaj grad radi na više projekata, uključujući i projekat izgradnje 70 stanova, koji je godinama čekao da bude realizovan.

Ključeve za 18 stanova, čiju je gradnju finansirala država, porodicama je uručila Mihajlović, dok je ključeve preostalih 15 stanova, porodicama čije su kuće srušene na klizištu u Mramoru, uručio gradonačelnik Niša.

U dve zgrade u Ulici Majakovskog u Nišu ima ukupno 70 stanova, a za preostale stanove potpisani su predugovori posle konkursa za otkup, pod uslovima povoljnijim od tržišnih.

U izgradnju pomenutih stanova uloženo je ukupno 159,7 miliona dinara, od čega je iz budžeta Srbije, preko resornog ministarstva, opredeljeno 46 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik