Omogućeno plaćanje DinaCard karticama na portalu eUprava

Bez autora
Dec 13 2017

Narodna banka Srbije obaveštava građane da je na portalu eUprava omogućeno plaćanje DinaCard karticama. Plaćanje je od juče moguće svim dina karticama – debitnim, kreditnim, poslovnim i pripejd, nezavisno od banke koja je izdala karticu. Elektronsko plaćanje će korisnicima Dina kartica omogućiti veći komfor i značajnu uštedu vremena. Građani će ovim putem moći da plate administrativne takse za dokumenta, produženje registracije motornih vozila i ostale usluge dostupne na portalu eUprava. Uspostavljanjem mogućnosti plaćanja na portalu eUprava nacionalnom karticom, Narodna banka Srbije podržava napore Vlade Srbije u procesu digitalizacije elektronskih usluga.

Omogućeno plaćanje DinaCard karticama na portalu eUpravaNarodna banka Srbije obaveštava građane da je na portalu eUprava omogućeno plaćanje DinaCard karticama. Plaćanje je od juče moguće svim dina karticama – debitnim, kreditnim, poslovnim i pripejd, nezavisno od banke koja je izdala karticu.

Elektronsko plaćanje će korisnicima Dina kartica omogućiti veći komfor i značajnu uštedu vremena. Građani će ovim putem moći da plate administrativne takse za dokumenta, produženje registracije motornih vozila i ostale usluge dostupne na portalu eUprava.

Uspostavljanjem mogućnosti plaćanja na portalu eUprava nacionalnom karticom, Narodna banka Srbije podržava napore Vlade Srbije u procesu digitalizacije elektronskih usluga.

To je važan korak ka uspostavljanju bezgotovinskog društva, posebno ako se ima u vidu da su osnovni razlozi pokretanja nacionalnog kartičnog sistema bili upravo ubrzani razvoj bezgotovinskog načina plaćanja, smanjenje gotovine u novčanoj masi i suzbijanje sive ekonomije.

Za više informacija o DinaCard sistemu posetite www.dinacard.nbs.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik