Pomoć srpskim kompanijama da ostvare održivi razvoj

Bez autora
Dec 13 2017

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je za našu zemlju veoma važna realizacija 17 ciljeva i 169 podciljeva održivog razvoja u okviru Agende Ujedinjenih nacija 2030.Ona je uoči prve svetske konferencije namenjene pomaganju kompanijama iz privatnog sektora da realizuju ciljeve održivog razvoja UN Agende 2030, koja je počela danas u Beogradu, istakla da borba protiv siromaštva, zapošljavanje, dostojanstven rad, borba protiv klimatskih promena i jačanje institucija čine bolju budućnost za svakog čoveka.

Pomoć srpskim kompanijama da ostvare održivi razvojMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je za našu zemlju veoma važna realizacija 17 ciljeva i 169 podciljeva održivog razvoja u okviru Agende Ujedinjenih nacija 2030.

Đukić Dejanović je, uoči prve svetske konferencije namenjene pomaganju kompanijama iz privatnog sektora da realizuju ciljeve održivog razvoja UN Agende 2030, koja je počela danas u Beogradu, istakla da borba protiv siromaštva, zapošljavanje, dostojanstven rad, borba protiv klimatskih promena i jačanje institucija čine bolju budućnost za svakog čoveka.

Ovo je, kako je navela, prvi skup na kojem ćemo razgovarati o ulozi poslodavaca u ostvarivanju cilja osam, koji se odnosi na bolji ekonomski razvoj, zapošljavanje i dostojanstven rad.

Srbija se sada priprema za takozvane MAPS aktivnosti, pri čemu moramo da odredimo naše prioritete kako bismo od 2019. do 2030. na njih dali odgovor, objasnila je Đukić Dejanović.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nanezić rekao je da će ovaj skup poslužiti tome da se srpskim kompanijama pomogne da se što lakše uklope u ciljeve održivog razvoja.

Kompanije dobar deo ciljeva održivog razvoja već ispunjavaju, samo im je potrebna dodatna koordinacija, ukazao je on i dodao da će Unija poslodavaca biti jedan od koordinatora koji će kompanijama pomoći u ostvarenju ciljeva kojima svi težimo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik