Potrošačke cene su u novembru ostale nepromenjene

Bez autora
Dec 13 2017

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, potrošačke cene su u novembru ostale nepromenjene. U odnosu na oktobar, u novembru je pojeftinilo sveže meso i voće, dok su poskupeli naftni derivati, obuća, odeća, mleko i mlečne prerađevine.Na međugodišnjem nivou, ukupna i bazna inflacija su u novembru ostale nepromenjene u odnosu na prethodni mesec, pri čemu je ukupna inflacija iznosila 2,8%, a bazna inflacija, indeks potrošačkih cena po isključenju hrane, energije, alkohola i cigareta 1,4%.

Potrošačke cene su u novembru ostale nepromenjenePrema podacima Republičkog zavoda za statistiku, potrošačke cene su u novembru ostale nepromenjene (0,0%). U odnosu na oktobar, u novembru je pojeftinilo sveže meso i voće, dok su poskupeli naftni derivati, obuća, odeća, mleko i mlečne prerađevine.

Na međugodišnjem nivou, ukupna i bazna inflacija su u novembru ostale nepromenjene u odnosu na prethodni mesec, pri čemu je ukupna inflacija iznosila 2,8%, a bazna inflacija (indeks potrošačkih cena po isključenju hrane, energije, alkohola i cigareta) 1,4%.

Prema centralnoj projekciji Narodne banke Srbije, međugodišnja inflacija će i u narednom periodu nastaviti da se kreće u granicama cilja od 3,0 odsto ± 1,5 procentnih poena, pri čemu bi početkom naredne godine trebalo da bude u padu, zbog visoke baze kod pojedinih proizvoda koji su jednokratno poskupeli početkom ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik