Mladi preduzetnici budućnost ekonomskog razvoja

Bez autora
Dec 13 2017

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je da je projekat "Put mladog preduzetnika", u kojem je učestvovalo više od 60 mladih preduzeća, uspešnih preduzetničkih kompanija, habova i institucija, odličan primer toga kako naša zemlja treba da izgleda danas i u budućnosti. Popović je na Sajmu omladinskog preduzetništva, koji je organizovao Privredni forum mladih, istakao da su upravo mladi nosioci ekonomskog razvoja, a inovacije, tehnologije i preduzetništvo – platforma za uspešnu i srećnu Srbiju. Cilj nam je da se broj mladih preduzetnika uvećava iz godine u godinu. Srbija je okrenuta ekonomskom razvoju kroz digitalnu transformaciju društva, inovacije i preduzetništvo, a od posebne važnosti nam je da razvijamo preduzetništvo kod mladih, naglasio je ministar.

Mladi preduzetnici budućnost ekonomskog razvojaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da je projekat "Put mladog preduzetnika", u kojem je učestvovalo više od 60 mladih preduzeća, uspešnih preduzetničkih kompanija, habova i institucija, odličan primer toga kako naša zemlja treba da izgleda danas i u budućnosti.

Popović je na Sajmu omladinskog preduzetništva, koji je organizovao Privredni forum mladih, istakao da su upravo mladi nosioci ekonomskog razvoja, a inovacije, tehnologije i preduzetništvo – platforma za uspešnu i srećnu Srbiju.

Cilj nam je da se broj mladih preduzetnika uvećava iz godine u godinu. Srbija je okrenuta ekonomskom razvoju kroz digitalnu transformaciju društva, inovacije i preduzetništvo, a od posebne važnosti nam je da razvijamo preduzetništvo kod mladih, naglasio je ministar.

On je ukazao na to da je za narednu godinu nekoliko puta povećan budžet ministarstva na čijem je čelu, namenjen razvoju inovacija, inovacionom preduzetništvu i inovacionoj infrastrukturi.

U ovom trenutku Vlada Srbije finansira radove na izgradnji Naučno-tehnološkog i inovacionog parka u Novom Sadu, koji će biti najmoderniji u ovom delu Evrope. Vrednost ove investicije iznosi približno 2 milijarde i 400 miliona dinara, naglasio je ministar.

Takođe, kako je rekao, Vlada radi i na realizaciji tri nova projekta izgradnje inovacione infrastrukture na teritoriji Niša i Beograda: jedan projekat se odnosi na izgradnju lamele sa laboratorijama pri Elektronskom fakultetu u Nišu, a istovremeno se radi i na izgradnji Naučno-tehnološkog parka u Nišu, kao i na izgradnji zgrade "Verokio centra" na Institutu za fiziku u Beogradu.

Popović je najavio da će se u 2018. godini raditi na razvoju regionalnih inovacionih startap centara širom Srbije, podsticaju ženskog preduzetništva, kao i popularizaciji inovacionog preduzetništva, posebno kod mladih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik