Ilirika preuzela beogradski WiseBroker

Bez autora
Dec 14 2017

Slovenska brokerska kuća Ilirika preuzela je beogradsku brokersku kuću WiseBroker, jednu od najstarijih i najvećih brokerskih kompanija u Srbiji. Kako je Delu objasnio prvi čovek Ilirike Igor Stemberger, Wise broker ima oko 12.000 klijenata i upravlja sa portfeljom od oko 10 miliona eura. WiseBroker je osnovan 2000. godine pod imenom Senzal. Bila je to jedna od najvećih i najuspješnijih brokerskih kuća. Kasnije ju je preuzela belgijska banka KBC, te je u vrijeme financijske krize ponudila na otklup rukovodstvu kompanije. Kompanija ima sedam zaposlenih i svi će preći pod okrilje Ilirike. Nije poznato koliko je ova transakcija koštala.

Ilirika preuzela beogradski WiseBrokerSlovenska brokerska kuća Ilirika preuzela je beogradsku brokersku kuću WiseBroker, jednu od najstarijih i najvećih brokerskih kompanija u Srbiji.

Kako je Delu objasnio prvi čovek Ilirike Igor Stemberger, Wise broker ima oko 12.000 klijenata i upravlja sa portfeljom od oko 10 miliona eura.

WiseBroker je osnovan 2000. godine pod imenom Senzal. Bila je to jedna od najvećih i najuspješnijih brokerskih kuća. Kasnije ju je preuzela belgijska banka KBC, te je u vrijeme financijske krize ponudila na otklup rukovodstvu kompanije.

Kompanija ima sedam zaposlenih i svi će preći pod okrilje Ilirike. Nije poznato koliko je ova transakcija koštala.

Ilirika je na tržištu od 1995. godine i najstarija je brokerska kuća u Sloveniji. Poduzeće ima oko 20.000 klijenata a za nju brine oko 50 financijskih stručnjaka. Podružnice ima na hrvatskom, srpskom i makedonskom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik