Za Brčko povoljnija nabavka struje iz Srpske nego iz FBiH

Bez autora
Dec 14 2017

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da je za Brčko distrikt povoljnija nabavka električne energije od Republike Srpske nego od Federacije BiH. Đokić je sa gradonačelnikom Brčko distrikta Sinišom Milićem razgovarao o pronalaženju najpovoljnijih modaliteta za snabdijevanje električnom energijom Brčko distrikta od "Elektroprivrede Republike Srpske". Učesnici sastanka su zaključili da će obaviti dodatne konsultacije i analize da bi što prije došli do finalnih usaglašenih rješenja, saopšteno je iz resornog ministarstva. Đokić je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom koju Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva ima sa Brčko distriktom, uz uvjerenje da će tako biti nastavljeno.

Za Brčko povoljnija nabavka struje iz Srpske nego iz FBiHMinistar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da je za Brčko distrikt povoljnija nabavka električne energije od Republike Srpske nego od Federacije BiH (FBiH).

Đokić je sa gradonačelnikom Brčko distrikta Sinišom Milićem razgovarao o pronalaženju najpovoljnijih modaliteta za snabdijevanje električnom energijom Brčko distrikta od "Elektroprivrede Republike Srpske".

Učesnici sastanka su zaključili da će obaviti dodatne konsultacije i analize da bi što prije došli do finalnih usaglašenih rješenja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Đokić je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom koju Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva ima sa Brčko distriktom, uz uvjerenje da će tako biti nastavljeno.

Tokom sastanka je istaknuto da je u ovoj godini bila veoma nepovoljna hidrološka situacija, te da su postojali i drugi nepovoljni uticaji na proces proizvodnje električne energije, što je povećalo troškove, a smanjili prihode "Elektroprivrede Republike Srpske".

Sastanku je prisustvovao i direktor "Elektroprivede Republike Srpske" Željko Kovačević i Armin Drapić iz Javnog preduzeće "Komunalno Brčko".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik