Nikšić dobio distributivni centar

Bez autora
Dec 17 2017

Logistički-distributivni centar, NTC logistics, vlasništvo kompanije Comp Comerc, vrijedan tri miliona eura, otvoren je na Kapinom Polju u Nikšiću. Otvaranju jednog od najsavremenijih objekata te vrste, koji će na 6,3 hiljade kvadrata skladištiti 8,5 hiljada paleta proizvoda, prisustvovao je premijer Duško Marković. Direktor i vlasnik te porodične kompanije, Ranko Jovović, rekao je da je realizacija projekta jedna od najvećih investicija koju su do sada imali. Koristili smo najsavremenija rješenja kako bismo dobili tehnološki moderan i savremen centar u skladu sa svjetskim trendovima, koji će kao krajnji rezultat imati izuzetno pozitivne efekte na poboljšanje poslovnog ambijenta u našem gradu, ocijenio je Jovović na svečanom otvaranju tog centra u kome će biti zaposleno 50 radnika.

Nikšić dobio distributivni centarLogistički-distributivni centar, NTC logistics, vlasništvo kompanije Comp Comerc, vrijedan tri miliona eura, otvoren je na Kapinom Polju u Nikšiću. Otvaranju jednog od najsavremenijih objekata te vrste, koji će na 6,3 hiljade kvadrata skladištiti 8,5 hiljada paleta proizvoda, prisustvovao je premijer Duško Marković.

Direktor i vlasnik te porodične kompanije, Ranko Jovović, rekao je da je realizacija projekta jedna od najvećih investicija koju su do sada imali.

„Koristili smo najsavremenija rješenja kako bismo dobili tehnološki moderan i savremen centar u skladu sa svjetskim trendovima, koji će kao krajnji rezultat imati izuzetno pozitivne efekte na poboljšanje poslovnog ambijenta u našem gradu“, ocijenio je Jovović na svečanom otvaranju tog centra u kome će biti zaposleno 50 radnika.

Prema njegovim riječima, time će se omogućiti dodatno zapošljavanje i usavršavanje postojećeg kadra, lakši protok robe i smanjenje troškova koje imaju preduzeća.

Jovović je naveo i da će se otvaranjem tog centra povećati šanse za dostupnost lokalnih proizvoda i stvoriti još primamljiviji poslovni uslovi za veći podsticaj investitora za ulaganje, a samim tim i podsticaj privrednog razvoja grada.

„Comp Comerc se uvijek trudio da svojim radom i društveno odgovornim poslovanjem doprinese na prosperitetnijoj ekonomiji u ovom dijelu Evrope, poslujući u ambijentu koji je sada više nego ikad, po mjeri svih njenih građana“, rekao je Jovović.

On je kazao da je konačno omogućeno poslovanje po principima modernih tokova evropskog i svjetskog biznisa, zahvaljući putu Crne Gore ka evrointegracijama, pristupanja NATO-u i stvaranju zdravog poslovnog ambijenta.

„Napredak naše države u posljednjih 11 godina nesrazmjeran je njenoj veličini i svakodnevno je vidljiv i golim okom. U Nikšiću posluje sve veći broj izuzetno profesionalnih i pouzdanih kompanija koje zauzimaju značajno mjesto na privrednoj mapi Crne Gore i predstavljaju motor njenog ekonomskog razvoja“, naveo je Jovović.

On je dodao da je Comp comerc društveno odgovorna kompanija i najavio da će u dogovoru sa nadležnima finansirati izgradnju spomenika crnogorskoj ženi, ističući da bez pomoći njihove majke Branke Jovović, ne bi bio moguć poslovni i privatni uspjeh te firme.

Predsjednik nikšićke Opštine, Veselin Grbović ocijenio je da bi taj Logističko - distributivni centar centar, koji je među najvećim u Crnoj Gori, trebalo da bude pokretač još većeg privrednog razvoja Nikšića.

Grbović je rekao da je značajno što je ta grinfild investicija pokrenuta sa gole ledine sredstvima osnivača, a zaposliće značajna broj novih radnika.

„U proteklih nekoliko godina Nikšić je, poslije teških i bolnih tranzicionih procesa, značajno popravio privrednu situaciju. Značajnu podršku tokom podizanja i pokretanja pojednih privrednih kolektiva dala je i firma porodice Jovović“, saopštio je Grbović.

Prema njegovim riječima, to se najviše odnosi na pokretanje hotela Onogošt koji je Comp comerc kupio iz stečaja, a koji već postiže rezultate za divljenje.

„U starom dijelu hotela ubrzo treba da bude otvoren novi restoran, mini pivnica i završena rekonstrukcija“, rekao je Grbović.

On je rekao da se očekuje i da Industrija mesa „Goranović“ počne izgradnju svoje nove fabrike, što će, kako je ocijenio, biti stimulans za nove domaće i strane investitore da počnu realizovati pojekte u Nikšiću.

Prema njegovim riječima, podrška koju Vlada pruža potencijalnim investitorima već daje značajne rezultate.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik