Moskva i Beograd dogovorili ukidanje zabrane reeksporta gasa

Bez autora
Dec 18 2017

Rusija i Srbija su se dogovorile da iz međudržavnog sporazuma isključe klauzulu kojom se korišćenje kupljenog ruskog prirodnog gasa ograničava samo na domaće tržište.Taj amandman je unet u protokol o izmenama i dopunama sporazuma koji je objavljen na informativnom veb portalu o državnim aktima. Član sporazuma, prema kojem je prirodni gas koji se isporučuje Srbiji u okviru međudržavnog sporazuma namenjen samo za potrošnju na srpskom tržištu proglašen je nevažećim. "Gasprom" je ranije obećao da će, kao odgovor na zahteve Evropske komisije, obezbediti slobodan protok gasa na evropsko tržište. Prema uslovima sporazuma, Rusija se obavezala da isporučuje Srbiji gas u ukupnom iznosu do pet milijardi kubnih metara godišnje u periodu od 2012. do 2021. godine.

Moskva i Beograd dogovorili ukidanje zabrane reeksporta gasaRusija i Srbija su se dogovorile da iz međudržavnog sporazuma isključe klauzulu kojom se korišćenje kupljenog ruskog prirodnog gasa ograničava samo na domaće tržište.

Taj amandman je unet u protokol o izmenama i dopunama sporazuma koji je objavljen na informativnom veb portalu o državnim aktima, prenosi agencija Tas.

Član sporazuma, prema kojem je prirodni gas koji se isporučuje Srbiji u okviru međudržavnog sporazuma namenjen samo za potrošnju na srpskom tržištu proglašen je nevažećim, dodaje ruska agencija.

"Gasprom" je ranije obećao da će, kao odgovor na zahteve Evropske komisije, obezbediti slobodan protok gasa na evropsko tržište.

Prema uslovima sporazuma, Rusija se obavezala da isporučuje Srbiji gas u ukupnom iznosu do pet milijardi kubnih metara godišnje u periodu od 2012. do 2021. godine, navodi se u informaciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik