Amerikanci grade termoelektranu na KiM za jednu milijardu evra

Bez autora
Dec 20 2017

Kosovska vlada je potpisala sporazum sa američkim proizvođačem električne energije, kompanijom "Kontur Global", sa sedištem u Njujorku, u vrednosti od 1,0 milijarde evra o izgradnji termoelektrane kapaciteta 500 megavata. Sporazum je potpisan sa glavnim menadžerom kompanije Džozefom Brandom. Izgradnja nove elekrane će, kako se navodi, početi sledeće godine, a predviđeno je da s radom počne 2023. godine i da zameni zastarelu 55-godišnju elektranu Kosovo A. Elektrana će snabdevati strujom, proizvedenom uz najsavremeniju tehnologiju, uglavnom Prištinu i okolna područja u narednih 40 godina.

Amerikanci grade termoelektranu na KiM za jednu milijardu evraKosovska vlada je potpisala sporazum sa američkim proizvođačem električne energije, kompanijom "Kontur Global", sa sedištem u Njujorku, u vrednosti od 1,0 milijarde evra (1,18 milijardi dolara) o izgradnji termoelektrane kapaciteta 500 megavata, javlja agencija AP.

Sporazum je potpisan sa glavnim menadžerom kompanije Džozefom Brandom.

Izgradnja nove elekrane će, kako se navodi, početi sledeće godine, a predviđeno je da s radom počne 2023. godine i da zameni zastarelu 55-godišnju elektranu Kosovo A.

Elektrana će snabdevati strujom, proizvedenom uz najsavremeniju tehnologiju, uglavnom Prištinu i okolna područja u narednih 40 godina.

Kosovo, koje svu energiju proizvodi iz uglja, sprovodi redovna isključenja struje zbog zastarele proizvodne i distributivnme energetske mreže, dodaje američka agencija

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik