Purić kupio "Slogu" u Novoj Varoši

Bez autora
Jan 02 2018

Vojko Purić novi je vlasnik meteloprerađivačkog preduzeća "Sloga" a. d. iz Nove Varoši, čiji su radnici gotovo mesec dana bili u štrajku. Purić je u četvrtak na berzi otkupio 60 odsto ovog preduzeća i tako postao većinski vlasnik. Želim da postavim ovo preduzeće na zdrave noge, a već danas sam imao sastanak sa sindikatom ovog kolektiva kojima se duguje sedam plata. Dao sam nalog da se deblokira račun, a prvu platu dobiće za Božić, rekao je Purić. Kaže da je obećao radnicima da će im isplatiti sve zaostale plate iako to nije njegova obaveza.

Purić kupio "Slogu" u Novoj VarošiVojko Purić novi je vlasnik meteloprerađivačkog preduzeća "Sloga" a. d. iz Nove Varoši, čiji su radnici gotovo mesec dana bili u štrajku. Purić je u četvrtak na berzi otkupio 60 odsto ovog preduzeća i tako postao većinski vlasnik.

"Želim da postavim ovo preduzeće na zdrave noge, a već danas sam imao sastanak sa sindikatom ovog kolektiva kojima se duguje sedam plata. Dao sam nalog da se deblokira račun, a prvu platu dobiće za Božić", rekao je Purić.

Kaže da je obećao radnicima da će im isplatiti sve zaostale plate iako to nije njegova obaveza.

"Dogovorili smo se o dinamici, da u naredna tri meseca primaju po dve plate mesečno. Radnici me dobro poznaju i znaju da će to biti tako, tako da su prekinuli štrajk i od Božića krećemo sa radom, jer je preduzeće zapušteno. Zatekao sam urušen krov, isključenu struju i grejanje. Siguran sam da će to preduzeće biti ponos Nove Varoši, jer sam ga kupio da bi radili", istakao je Purić.

Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja auto-delova, hidraulike i pneumatika za teretna vozila, autobuse, traktor, poljoprivrednu mehanizaciju.

Firma je privatizovana sredinom 2015. godine kada je većinski vlasnik akcija postao Radenko Konad privrednik iz Vojvodine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik