Kineskinja zaradila dve milijarde dolara za četiri dana

Bez autora
Jan 09 2018

Skok akcija kompanije Country Garden Holdings, najveće kineske građevinske kompanije, uvećao je bogatstvo potpredsednice kompanije Jang Huejan za 2,1 milijardu dolara za samo prva četiri trgovačka dana u ovoj godini.Bogatstvo Jangove, u čijim rukama je kontrolni udeo u kompaniji, poraslo je na 25,6 milijardi dolara do 5. januara, zahvaljujući čemu je postala peta najbogatija osoba u Kini, prema "Blumbergovom" indeksu milijardera. Tridesetšestogodišnjakinja je najbogatija žena u Kini i najmlađi milijarder u zemlji, prema tom indeksu.

Kineskinja zaradila dve milijarde dolara za četiri danaSkok akcija kompanije Country Garden Holdings, najveće kineske građevinske kompanije, uvećao je bogatstvo potpredsednice kompanije Jang Huejan za 2,1 milijardu dolara za samo prva četiri trgovačka dana u ovoj godini.

Bogatstvo Jangove, u čijim rukama je kontrolni udeo u kompaniji, poraslo je na 25,6 milijardi dolara do 5. januara, zahvaljujući čemu je postala peta najbogatija osoba u Kini, prema "Blumbergovom" indeksu milijardera.

Tridesetšestogodišnjakinja je najbogatija žena u Kini i najmlađi milijarder u zemlji, prema tom indeksu.

Otac je na nju još 2005. godine prebacio svoj kontrolni paket akcija "s ciljem da pripremi Jang Huejan za svog naslednika".

Njen otac Jang Guoćang je 1992. bio suosnivač kompanije Country Garden.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik