U Srbiji popisano 2,3 miliona nelegalnih objekata

Bez autora
Jan 09 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nije zadovoljna sa tim kako teče proces ozakonjenja nelegalnih objekata u Srbiji, posebno u manjim sredinama.Mihajlović je, tokom obilaska Centra kontrole letenja i Aerodroma "Nikola Tesla", istakla da je do danas legalizovano 123.000 objekata, i dodala da je u Srbiji popisano 2,3 miliona nelegalnih objekata, po čemu je naša zemlja jedina u Evropi sa tolikim brojem nelegalno izgrađenih objekata. Prema njenim rečima, najveći broj legalizovanih objekata je u Beogradu, a najbolja opština u glavnom gradu je Zemun.

U Srbiji popisano 2,3 miliona nelegalnih objekataPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nije zadovoljna sa tim kako teče proces ozakonjenja nelegalnih objekata u Srbiji, posebno u manjim sredinama.

Mihajlović je, tokom obilaska Centra kontrole letenja i Aerodroma "Nikola Tesla", istakla da je do danas legalizovano 123.000 objekata, i dodala da je u Srbiji popisano 2,3 miliona nelegalnih objekata, po čemu je naša zemlja jedina u Evropi sa tolikim brojem nelegalno izgrađenih objekata.

Prema njenim rečima, najveći broj legalizovanih objekata je u Beogradu, a najbolja opština u glavnom gradu je Zemun.

Nisam zadovoljna brojem, budući da to mora i može bolje, ponovila je ona i istovremeno podsetila na to da je država obezbedila zaposlenje za dodatni broj radnika koji se bave ovom problematikom u lokalnim samoupravama.

Mihajlović je podvukla da je svaka lokalna samouprava dobila od Vlade sve što je tražila za proces ozakonjenja, kao i da je na Komisiji obezbeđena svaka vrsta stručne pomoći i pravilnika.

Ona je objasnila da je popis objekata završen prošle godine i da je procena resornog ministarstva bila da bi za period od godinu dana trebalo da bude legalizovano približno 250.000 objekata.

Rešenje je veća angažovanost opština, a ukoliko bude potrebno mi ćemo pomoći sa stručnim timovima, poručila je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik