10 saveta da što brže prodate automobil po optimalnoj ceni

Bez autora
Jan 15 2018

Da bi uspešno prodali auto, po odgovarajućoj i za vas prihvatiljivoj ceni ali i relativno brzo, potrebno je da imate u vidu i određena pravila. Predstavljamo vam deset važnih saveta, kako da najbolje predstavite svoj automobil i privučete kupce. Pre nego odredite cenu, posetite sajtove za prodaju polovnih automobila. Jedan od najposećenijih je mojauto.rs. Odredite cenu u odnosu na stanje na tržištu konkretnog modela i marke. Potrebno je biti što realniji prilikom određivanja cene. Imajte u vidu da nemate nerealna očekivanja iako recimo vaš automobil ima izvanrednu opremu to je samo plus, ali ne i opredeljujući faktor da cena bude viša. Cena može da bude viša samo u slučaju da je automobil manje prešao.

Ovo je 10 saveta da što brže prodate automobil po optimalnoj ceniDa bi uspešno prodali auto, po odgovarajućoj i za vas prihvatiljivoj ceni ali i relativno brzo, potrebno je da imate u vidu i određena pravila. Predstavljamo vam deset važnih saveta, kako da najbolje predstavite svoj automobil i privučete kupce.

Budite realni kad određujete cenu

Pre nego odredite cenu, posetite sajtove za prodaju polovnih automobila. Jedan od najposećenijih je mojauto.rs. Odredite cenu u odnosu na stanje na tržištu konkretnog modela i marke (treba uzeti u obzir stanje automobila, godište, opremu, kilometražu…). Potrebno je biti što realniji prilikom određivanja cene. Imajte u vidu da nemate nerealna očekivanja iako recimo vaš automobil ima izvanrednu opremu to je samo plus, ali ne i opredeljujući faktor da cena bude viša. Cena može da bude viša samo u slučaju da je automobil manje prešao.

Pripremite auto za prodaju, za početak detaljno ga operite

Pripremiti auto za prodaju. Naročito vodite računa ako ste imali kućnog ljubimca i njega vozili ili se u vozilu pušill, a to rešava dubinsko pranje. Oprati auto, očistiti unutrašnjost, skloniti nepotrebne stvari, posebno iz gepeka.

Kvalitetne fotografije na sajtu

Postaviti oglas na neki sajt za oglašavanje polovnih automobila. Jedan od najposećenijih je mojauto.rs. Međutim, veoma je važno da se naprave kvalitetne fotografije vozila kako bi one i privukle potencijalne kupce.

Obavestite i okolinu o prodaji

Nije dovoljno samo postaviti oglas već obavezno obavestite vašu okolinu o prodaji automobila. Nikad se ne zna, možda se baš nekom iz vašeg okruženja sviđa vaš automobil i možete lako da se dogovorite, na obostrano zadovoljstvo. Prepruka je često jedan od bržih vidova prodaje.

Samo iskreno

Kada vam se javi potencijalni kupac i dođe da vidi auto, obavezno prezentovati u stanju kakvom jeste, detaljno objasniti šta je sve urađeno na automobilu od servisa, kao i šta bi eventualno predstojalo.

Dokumentujte računima, servisnom knjižicom

Sve što je u odrađeno od servisa i od održavanja automobila dokumentujte računima, kao i uredno popunjenom servisnom knjižicom.

Kad dolazi do izražaja oprema

Ukoliko se kupac dvoumi između više modela istaknuti prednosti vašeg automobila u odnosu na konkurenciju. U tom slučaju dolazi do izražaja to ako vaš automobil ima bolju opremu ili ako posedujete dodatni set guma (letnje ili zimske).

Moguća provera auta

Obavezno navesti kupcu da je moguća svaka provera automobila, pod uslovom da to stvarno moćete da omogućite.

Prednost ako je garažiran

Bitna stavka u prodaji svakako jeste i to da naglasite ako je auto bio garažiran, jer to znači da mu je očuvanija karoserija.

Probna vožnja

Budite spremni da možete da ustupite automobil na kraću vožnju pod uslovom da je potencijalni kupac zaintereosovan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik