Leskovac primer uspešnog ozakonjenja objekata

Bez autora
Jan 16 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Leskovac primer efikasnog sprovođenja ozakonjenja, i najavila pomoć resornog ministarstva za završetak izgradnje obilaznice oko tog grada. Mihajlović je istakla da taj grad beleži odlične rezultate u izdavanju građevinskih dozvola i u sprovođenju Zakona o ozakonjenju, gde je popisano približno 60.000 objekata, uz podršku timova resornog ministarstva. Takođe, ona je najavila da će resorno ministarstvo pomoći da taj grad završi izgradnju obilaznice, koja povezuje 200.000 građana u tri opštine Jablaničkog okruga, a za koju je grad u eksproprijaciju već uložio 98 miliona dinara.

Leskovac primer uspešnog ozakonjenja objekataVlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Leskovac primer efikasnog sprovođenja ozakonjenja, i najavila pomoć resornog ministarstva za završetak izgradnje obilaznice oko tog grada.

Mihajlović je na konferenciji za novinare u Leskovcu istakla da taj grad beleži odlične rezultate u izdavanju građevinskih dozvola i u sprovođenju Zakona o ozakonjenju, gde je popisano približno 60.000 objekata, uz podršku timova resornog ministarstva.

Takođe, ona je najavila da će resorno ministarstvo pomoći da taj grad završi izgradnju obilaznice, koja povezuje 200.000 građana u tri opštine Jablaničkog okruga, a za koju je grad u eksproprijaciju već uložio 98 miliona dinara.

Za završetak obilaznice potrebno je više od 195 miliona dinara, a već je urađena i projektna dokumentacija, koju je samo potrebno uskladiti sa Zakonom o planiranju i izgradnji, ukazala je Mihajlović.Ona je danas uručila rešenje o ozakonjenju porodične kuće Ljubinki Đorđević, a privredniku Momi Iliću za ozakonjene objekte firme "IGM Mladost".

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izrazio je zahvalnost Mihajlović i njenom timu na dobroj saradnji, i dodao da su i na današnjem sastanku postignuti dogovori koji će doprineti boljem životu građana Srbije.

Današnjom posetom Zorane Mihajlović, Vlada Srbije je još jednom pokazala koliki značaj pridaje Leskovcu i jugu Srbije, rekao je Cvetanović.

Mihajlović je danas, zajedno sa direktorima putarskih i železničkih preduzeća i saradnicima iz Ministarstva, upriličila prijem za građane Leskovca, koji su imali priliku da joj postave pitanja i iznesu svoje probleme.

Ona je tokom posete Leskovcu održala odvojene sastanke sa predsednikom Jablaničkog okruga Božidarom Stojiljkovićem i čelnicima lokalnih samouprava iz ovog okruga, kao i sa gradonačelnikom Leskovca i njegovim saradnicima. Mihajlović je prethodno obišla obilaznicu oko Leskovca, kao i sigurnu kuću u ovom gradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik