Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio budžet za 2018.

Bez autora
Jan 17 2018

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je ovogodišnji federalni budžet u iznosu od 2,88 milijardi KM. Završnu riječ o budžetu daće Dom naroda na sjednici u petak. Iz Vlade su pojasnili da se radi o realnom budžetu, najvećem dosad u istoriji Federacije, bez deficita, te sa planiranih skoro 10% od ukupnog iznosa za kapitalne investicije. Opozicija je oštro napadala budžet nazvavši ga predizbornim. Na budžet je bilo uloženo više od 300 amandmana, od kojih je 294 bilo od SBB-a, koji je odustao od njih. Opozicioni poslanici su tražili izjašnjenje Predstavničkog doma o svojim amandmanima, ali su oni odbijeni. Tako su, između ostalog, odbijeni amandmani Dževada Adžema o 200.000 KM za nastavu djeci sa poteškoćama u razvoju, Amre Kunovac o 120.000 KM Roditeljskoj kući i 200.000 KM za Fond solidarnosti, ali i Kluba SDP-a o tri miliona za povećanje naknada za tuđu njegu i pomoć RVI paraplegičara.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio budžet za 2018.Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je ovogodišnji federalni budžet u iznosu od 2,88 milijardi KM. Završnu riječ o budžetu daće Dom naroda na sjednici u petak.

Iz Vlade su pojasnili da se radi o realnom budžetu, najvećem dosad u istoriji Federacije, bez deficita, te sa planiranih skoro 10% od ukupnog iznosa za kapitalne investicije. Opozicija je oštro napadala budžet nazvavši ga predizbornim.

Na budžet je bilo uloženo više od 300 amandmana, od kojih je 294 bilo od SBB-a, koji je odustao od njih. Opozicioni poslanici su tražili izjašnjenje Predstavničkog doma o svojim amandmanima, ali su oni odbijeni.

Tako su, između ostalog, odbijeni amandmani Dževada Adžema (DF) o 200.000 KM za nastavu djeci sa poteškoćama u razvoju, Amre Kunovac (DF) o 120.000 KM Roditeljskoj kući i 200.000 KM za Fond solidarnosti, ali i Kluba SDP-a o tri miliona za povećanje naknada za tuđu njegu i pomoć RVI paraplegičara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik