Najveći investicijski fond u Hrvatskoj premašio je dvije milijarde kuna

Bez autora
Jan 21 2018

Imovina obvezničkog investicijskog fonda Erste Adriatic Bond premašila je iznos od dvije milijarde kuna, čime je taj fond potvrdio svoju poziciju najvećeg investicijskog fonda u Hrvatskoj, priopćili su iz Erste banke. Prema podacima koje su objavili, imovina Erste Adriatic Bonda iznosi dvije milijarde kuna. Prosječan godišnji prinos od osnutka fonda je 4,63 posto, prema podacima portala Hrportfolio, a u zadnjih šest mjeseci bio je 2,01 posto. Erste Adriatic Bond namijenjen je konzervativnijim ulagačima - fizičkim i pravnim osobama, čiji je cilj ostvariti određeni prinos ulaganjem sredstava na razdoblje od barem dvije godine, uz umjerenu razinu rizika.

Najveći investicijski fond u Hrvatskoj premašio je dvije milijarde kunaImovina obvezničkog investicijskog fonda Erste Adriatic Bond premašila je iznos od dvije milijarde kuna, čime je taj fond potvrdio svoju poziciju najvećeg investicijskog fonda u Hrvatskoj, priopćili su iz Erste banke.

Prema podacima koje su objavili, imovina Erste Adriatic Bonda iznosi dvije milijarde kuna. Prosječan godišnji prinos od osnutka fonda je 4,63 posto, prema podacima portala Hrportfolio, a u zadnjih šest mjeseci bio je 2,01 posto.

Erste Adriatic Bond namijenjen je konzervativnijim ulagačima - fizičkim i pravnim osobama, čiji je cilj ostvariti određeni prinos ulaganjem sredstava na razdoblje od barem dvije godine, uz umjerenu razinu rizika.

Taj fond ulaže uglavnom u obveznice na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Rumunjske, Bugarske i Mađarske.

Ukupna imovina pod upravljanjem Erste Asset Managementa u Hrvatskoj iznosila preko 5,16 milijardi kuna, od čega je 4,30 milijarde kuna u otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom (UCITS), 244 milijuna kuna u alternativnim fondovima i 619 milijuna kuna u individualnim portfeljima, ističu u Ersteu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik