Stolačkim poljoprivrednicima po 2.000 eura za poslovnu ideju

Bez autora
Jan 21 2018

Potpisivanje ugovora u projektu "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017.-2018." upriličeno je u četvrtak u Stocu, čime je za oko 35 korisnika stolačke općine osigurano po 2.000 eura za projekte u oblasti poljoprivrede.Riječ je o projektu kojeg financira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost jugoistočne Evrope, a sufinansira Općina Stolac. Njemačka nevladina organizacija Help je 1. aprila 2017. godine počela s implementacijom ovog projekta, koji će trajati do 31. decembra 2018. i podržat će oko 35 korisnika iz stolačke općine.

Stolačkim poljoprivrednicima po 2.000 eura za poslovnu idejuPotpisivanje ugovora u projektu "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017.-2018." upriličeno je u četvrtak u Stocu, čime je za oko 35 korisnika stolačke općine osigurano po 2.000 eura za projekte u oblasti poljoprivrede.

Riječ je o projektu kojeg financira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost jugoistočne Evrope, a sufinansira Općina Stolac.

Njemačka nevladina organizacija Help je 1. aprila  2017. godine počela s implementacijom ovog projekta, koji će trajati do 31. decembra 2018. i podržat će oko 35 korisnika iz stolačke općine.

Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti u sektoru poljoprivrede.

Odobrena pomoć bit će distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava, a prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 eura za ideje iz oblasti poljoprivrede, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Općine Stolac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik